Osmani̇yede Gazi̇ler Günü Törenle Kutlandı

OSMANİYE’DE GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Osmani̇yede Gazi̇ler Günü Törenle Kutlandı
resim yükle
Yayınlama: 19.09.2023
A+
A-

Osmaniye’de 19 Eylül Gaziler Günü, Devlet Bahçeli Meydanı Atatürk büstü önündeki törenle kutlandı.

Törene Vali Erdinç Yılmaz, Milletvekili Seydi Gülsoy, Belediye Başkanı Kadir Kara, daire amirleri ve kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile gaziler katıldı. Atatürk bütüne çelenk sunulan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

resim yükle

Törende, konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Ali Kurt, “19 Eylül Gaziler Günü, bedeli canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. Şehit nurlanmış, gazi onurlandırılmış bir askerdir. Bununla da gurur duyuyoruz Gaziler olarak. 19 Eylül, Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine, terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilere şeref günüdür”dedi.

Törende şeref defterini imzalayan Vali Yılmaz ise, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında bu güzel vatan topraklarında bağımsız ve güçlü bir şekilde yaşıyorsak bunu övgünün en güzelini saygının en yücesini hakkeden haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz hayatları pahasına vatanımıza can suyu olan aziz şehitlerimize ve Türk milletinin medarı iftiharı kahraman gazilerimize borçluyuz. Sizler Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının ve Türk fedakârlığının şanlı temsilcilerisiniz. Kıymetli hemşehrilerim bu ülke bu ülke zor şartlar altında kurtarıldı kıymetini bilmeliyiz. Bizlere düşen görev, Türkiye yüzyılında vatanseverlikleriyle gururlandığımız gazilerimiz ve şehitlerimizin bize emaneti olan bu cennet vatanı korumak milli birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden bu şanlı al bayrağımıza sahip çıkmak ve ülkemizi en yükseklere taşıyacak emin adımlarla yürümek olacaktı. Sözlerime son verirken, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan Gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyor, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Vatanseverlikleriyle gururlandığımız, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız kahraman gazilerimiz 19 Eylül gaziler günününüz kutlu olsun” diye konuştu.

Tören sonunda Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara tarafından hazırlatılan plaketler, günün anısına şehit aileleri, gaziler ve yakınlarına, takdim edildi.

resim yükle
resim yükle
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.