Omülü Akademi̇syene Proje Desteği̇

Spread the love

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (OMÜ) ECZACILIK FAKÜLTESİ FARMASÖTİK TEKNOLOJİ ANA BİLİM DALI DR. ÖĞR. ÜYESİ HURİYE DEMİR KABAŞ’IN TÜRKİYE SAĞLIK ENSTİTÜLERİ BAŞKANLIĞININ (TÜSEB) ARAŞTIRMA GELİŞTİRME (AR-GE) PROJELERİNİ DESTEKLEMEK AMACIYLA ÇIKTIĞI ÇAĞRI PROGRAMINA YAPTIĞI PROJE BAŞVURUSU DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI.

Omülü Akademi̇syene Proje Desteği̇
Yayınlama: 12.03.2024
A+
A-
Spread the love

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Huriye Demir Kabaş’ın Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının (TÜSEB) araştırma geliştirme (AR-GE) projelerini desteklemek amacıyla çıktığı çağrı programına yaptığı proje başvurusu desteklenmeye hak kazandı.

Kabaş’ın yürütücüsü olduğu TÜSEB 2023-A4-03 çağrı kodlu ‘Antihipertansif Etkili Lerkanidipin içeren Ağızda Dağılan Film Formülasyonlarının Elektroeğirme Yöntemi ile Hazırlanması ve Karakterizasyonu’ başlıklı projede; Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Selma Şahin ve Doç. Dr. Tuğba Gülsün İnal ve Kırıkkale Üniversitesinden Doç. Dr. Murat İnal da araştırmacı olarak yer alıyor. Çalışma ile hipertansiyon tedavisinde, nanolif yapıdaki ağızda dağılan formülasyonların hazırlanması ile diğer tedavi yöntemlerinde kullanılan dozaj şekillerine göre uygulaması basit ve daha ucuz bir tedavi geliştirilmesinin hedefleniyor.

OMÜ yönetimi, akademisyen ve proje ekibini tebrik edip, başarılarının devamını diledi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.