Öğretmen Li̇sesi̇ Mezunları Aksuda Buluştu

Spread the love

1976 YILINDA AKSU ÖĞRETMEN LİSESİ’NDE EĞİTİME BAŞLAYAN ÖĞRENCİLER, YILLAR SONRA YENİDEN AKSU’DA BULUŞTU.

Öğretmen Li̇sesi̇ Mezunları Aksuda Buluştu
Yayınlama: 23.06.2023
A+
A-
Spread the love

Aksu Öğretmen Lisesinde 1976 yılında eğitime başlayan öğrenciler, yıllar sonra yeniden Aksu’da buluştu.

Aksu Öğretmen Lisesi mezunları yıllar sonra arkadaşlarıyla bir araya geldi. Çoğu emekli grup, geçmişi yad ederek eski günleri andı. Emekli Okul Müdürü Erol Aytar, “Geleneksel yöntemlerle yetiştik, teknoloji sayesinde bugün burada bir araya geldik” dedi.

Telefonda kurdukları grupla 1976 yılında Aksu Öğretmen Lisesinde eğitim gören arkadaşlarını bulduklarını belirten Erol Aytar, “İlk defa bu sene bir araya geldik. Bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Yaklaşık 50 kişi o dönemin öğrencileri bir araya geldik. Bugünkü buluşmamıza Konya, Denizli, Burdur ve Antalya ilçelerinden arkadaşlarımız geldi. Öğretmen lisesini bitirdikten sonra mutlaka hepimiz devletin faklı kurumlarında görevler aldık” şeklinde konuştu.

Üniversitede okuyabilmek için önce tercih yaptıklarını kaydeden Aytar, “O dönem çok kaliteli eğitimler aldık. Sınıf geçmek çok kolay değildi. Üniversite sınavına girmek için önce tercih yapıyorduk, sonra sınava giriyorduk. O dönem tamamen aldığımız eğitimle üniversite sınavına giriyorduk. Elimizde örnek hiçbir kaynak yoktu. Okullarda öğrendiğimizle sınava giriyorduk. 12 Eylül öncesi gençliği kendini çok okuyarak geliştiriyordu” diye belirtti.

“46 yıl öncesi”

Aytar, “Aksu’da o dönem başka şehirlerden öğrenciler geliyordu. Erkek öğrencilerin kalacakları yatakhane vardı ama bundan 46 yıl öncesinden bahsediyoruz, kız öğrencilerinin okuma sayısı düşüktü. Çünkü kızların okuma şansı zordu. Kız öğrenciler burada bir yakınının yanında ya da bir odada kalıyorlardı. Bugün eski sınıflarımızı, öğretmenler lokalini, müzikhaneyi ve yatakhaneyi gezdik” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.