Odunpazarı Beledi̇yesi̇nden Bayram Hazırlıkları

Spread the love

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, TATLI İMALATHANELERİ VE SATIŞ NOKTALARINDA DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRDİ.

Odunpazarı Beledi̇yesi̇nden Bayram Hazırlıkları
Yayınlama: 12.06.2024
A+
A-
Spread the love

Odunpazarı Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını sürdürüyor.

Kurban Bayramı öncesinde halkın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak amacıyla Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tatlı imalathaneleri ve satış noktalarında denetimler gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, bayramın vazgeçilmezi tatlı ve şekerleme ürünlerinin üretim ve satışı yapılan yerlerde; iş yerinin ruhsatlı olup olmadığı, hijyen denetimi, maske kullanımı, sosyal mesafe, fiyat etiketi, ürünlerin gramajının standartlara uygun olup olmadığı ve ürünlerin son kullanma tarihleriyle ilgili inceleme yapıldı. Ekipler, kurallara uymayan esnafa uyarıda bulundu ve gerektiğinde cezai işlem uyguladı. Vatandaşların ağız tadıyla, sağlık şartlarına uygun gıda tüketmeleri için denetimlerini sıklaştıran ekipler, çalışanların kılık kıyafetlerinin uygunluğundan halk sağlığını koruyucu önlemlere kadar tüm ayrıntılara dikkat etti.

“Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdalara ulaşabilmesi için zabıta ekiplerimiz titizlikle çalışıyor. Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli” diyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, vatandaşların bayramı sağlıklı ve huzur içinde geçirmeleri için belediye olarak her türlü önlemi aldıklarını belirtti. Başkan Kurt, “Esnafımıza bayram öncesi hayırlı işler bol kazançlar, hemşehrilerime de mutlu bayramlar diliyorum” dedi.

Odunpazarı Belediyesi’nden ücretsiz kurban kesim hizmeti

Odunpazarı Belediyesi, Kurban Bayramı süresince vatandaşların sağlıklı bir şekilde kurban kesimi gerçekleştirebilmesi ve kesim bitiminde atıkların çevre insan sağlığı açısından tehlike oluşturmadan toplanabilmesi amacıyla kurban kesim yeri belirlendi. Vatandaşlar, küçükbaş kurbanlarını Emek Mahallesi 2. Arabacılar Caddesi’nde bulunan Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Şantiyesinde özel olarak hazırlanan alanda kesebilecek. Kurban kesim yerlerinde vatandaşlara yardım etmek için görevli personel de tahsis edildi. Kasap, güvenlik elemanı, temizlik personeli, zabıta memurunun görev yapacağı kesim yerinde kurbanlar veteriner hekim ve din görevlisi gözetiminde kesilecek. Kesim yerinde belediye tarafından vatandaşlara poşet dağıtılacak. Vatandaşlar, belediyenin tüm bu hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek. Kurbanlarını veteriner hekim ile din görevlisi nezaretinde ve hijyenik ortamlarda kesmek isteyen vatandaşların Odunpazarı Belediyesi Halk Masası birimine 444 26 00 numaralı telefondan ulaşarak randevu alması gerekiyor.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.