Ni̇ğdeli̇ Genç Yetenekler Teknofestte 2İnci̇ Oldu

BOR ŞEHİT RAMAZAN KONUŞ FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, TEKNOFEST 2024 LİSELER ARASI İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI YARIŞMASINDA 2’İNCİ OLDU.

Ni̇ğdeli̇ Genç Yetenekler Teknofestte 2İnci̇ Oldu
resim yükle
Yayınlama: 25.09.2024
A+
A-

Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi öğrencileri, TEKNOFEST 2024 Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışmasında 2’inci oldu.

Bu yıl da genç yetenekleri bir araya getiren Türkiye’nin en prestijli teknoloji ve havacılık festivali TEKNOFEST 2024’de İHA (İnsansız Hava Aracı) yarışmasında dikkat çeken takımlardan biri de The Sirius UAV Team oldu.

resim yükle

İsmail Kiraz danışmanlığında Buğra Onkun, Hasan Ertaş, Dicle Demirtaş , Zeynep Ünlü , Yakup Özden , Umut Efe Güven , Ecrin Tanem Soylu , Rahman Yavuz Özkul Mevlüt Takyan’dan oluşan The Sirius Uav Team takımı TEKNOFEST 2024 Liseler Arası İHA Yarışması’nda ikinci olarak büyük bir başarıya daha imza attı.

Döner kanat ve sabit kanat İHA’ların entegre çalışmasıyla düşman unsurlarını tespit etme ve koordinat bilgilerini iletme üzerine kurgulanan iki insansız hava aracı ile ortak operasyon gerçekleştiren The Sirius UAV Team, bu zorlu görevi başarıyla yerine getirerek jüri ve izleyicilerden tam not aldı.

Geliştirilen İHA Dost Unsurları Algılıyor

Takımın yerli olarak geliştirdiği güvenlik ve hedefe kilitlenme sistemleriyle yarışmada dikkat çeken projede döner kanat insansız hava aracı gelişmiş kamera sistemi sayesinde düşman unsurlarını tespit ediyor ve bu bilgileri anında sabit kanat İHA’ya aktarıyor. Sabit kanat İHA ise bu konum bilgilerini kullanarak hedef bölgeleri etkisiz hale getirmek için hassas bir bombardıman gerçekleştiriyor. İki İHA’nın koordinasyonu, görevin başarıyla tamamlanması için kritik öneme sahip oluyor.

resim yükle

Takımın geliştirdiği yerli güvenlik sistemleri, İHA’ların operasyon sırasında karşılaşabileceği tehditlere karşı korunmasını sağlıyor. Bu sistemler, sadece dış tehditleri engellemekle kalmıyor, aynı zamanda dost unsurları tanıma kapasitesine de sahip. İnsansız hava aracı dost unsurları algıladığında, onların el hareketlerini tanıyarak komut alabiliyor ve bu komutları uygulayabiliyor. Böylece sahada hızlı ve güvenli bir iletişim sağlanıyor.

Geliştirilen döner kanat İHA’nın gelişmiş algılama ve veri işleme teknolojileri sayesinde, düşman unsurlarının konumu hassas bir şekilde belirleniyor ve bu veriler gerçek zamanlı olarak sabit kanat İHA’ya iletiliyor. Sabit kanat İHA, bu doğrultuda hedefe kilitlenerek milimetrik hassasiyetle bombardıman yapabiliyor. Bu sistem, özellikle hareketli hedefler ve zorlu şartlarda bile yüksek doğruluk sağlıyor.

Geliştirdikleri proje ile başvuran bin 648 başvuru arasında ikinci olmayı başaran The Sirius UAV Team takımı Adana’da düzenlenecek törenle ödülünü Selçuk Bayraktar’ın elinden alacak.

resim yükle
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.