Muğlada “Gazi̇ler Günü” Törenle Kutlandı

Spread the love

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ, TÜM YURTTA OLDUĞU GİBİ MUĞLA’DA DA KUTLANDI.

Muğlada “Gazi̇ler Günü” Törenle Kutlandı
Yayınlama: 19.09.2023
A+
A-
Spread the love

Muğla’da 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının veriliş yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, Muğla’da bir dizi etkinliklerle kutlandı. Menteşe Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk büstüne Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Muğla Temsilciliği tarafından çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan Süleyman Taşkesen yaptı. Taşkesen konuşmasında, ”Terini ve kanlarını akıtarak tarihe altın sayfaları yazdıran Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşatılmasının en büyük teminatı Gazilerin 19 Eylül günü kutlamasının mutluluğunu yaşamaktayız. Şanlı tarihi boyunca tüm zorluklara karşı hür yaşamayı bağımsızlık ve istiklalini canı pasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış bu fedakarlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zafer ile çıkmıştır. Aziz vatanın bağımsızlığını ve bölünmezliğini korumak için cepheden cepheye koşan bu uğurda şehitliği göze alan gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Tarih boyunca Türk milleti şehitlik ve gazilik makamlarına laik olabilmek için gözünü kırpmadan hayatını ortaya koymaktan çekinmemiş yazdığı kahramanlık destanları ile bunu defalarca ispat etmiştir. Şehitlik nasip olduğunda nurlanmayı, gazilik nasip olduğunda onurlanmayı kendisine baş edinen en büyük mertebe bilmiştir” dedi.

Programa, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Jandarma Komutanı Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı (Kıbrıs Gazisi) Süleyman Taşkesen, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, kurum çalışanları, şehit yakınları ve gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.