Mamasın Barajında Su Mi̇ktarı Son 10 Yılın En Düşük Sevi̇yesi̇nde

Spread the love

AKSARAY BELEDİYE BAŞKANI EVREN DİNÇER, SON YILLARIN EN KURAK VE YAĞIŞSIZ DÖNEMİNİ GEÇİREN AKSARAY’DA SU TASARRUFU ÖNEMİNİN BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTIĞINI AÇIKLADI. AKSARAY’IN SU İHTİYACINI KARŞILAYAN MAMASIN BARAJINDA SU SEVİYESİNİN GİDEREK AZALDIĞINI BELİRTEN BAŞKAN DİNÇER, MAMASIN BARAJINDA SU SEVİYESİNİN SON 10 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE OLDUĞUNU BELİRTEREK, “SUYUMUZU TASARRUF KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ” ŞEKLİNDE KONUŞTU.

Mamasın Barajında Su Mi̇ktarı Son 10 Yılın En Düşük Sevi̇yesi̇nde
Yayınlama: 26.06.2024
A+
A-
Spread the love

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, son yılların en kurak ve yağışsız dönemini geçiren Aksaray’da su tasarrufu öneminin bir kez daha ortaya çıktığını açıkladı. Aksaray’ın su ihtiyacını karşılayan Mamasın Barajında su seviyesinin giderek azaldığını belirten Başkan Dinçer, Mamasın Barajında su seviyesinin son 10 yılın en düşük seviyesinde olduğunu belirterek, “Suyumuzu tasarruf kullanmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

165 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip Mamasın Barajı, Aksaray içme suyunu karşılayan en önemli kaynakların başında yer alıyor. Mamasın Barajı, nisan ve mayıs aylarında tarımsal sulamada kullanılıyor ve durum böyle olunca barajın su seviyesi bu aylarda kimi noktalarda dip seviyelere ulaşacak kadar düşüyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer, Mamasın Barajında su seviyesinin düşmeye devam ettiğini açıkladı ve tehlikenin ciddi boyutta olduğunu söyledi. Başkan Dinçer, “Mamasın Barajındaki su seviyemiz yüzde 20 civarında. İçinde bulunduğumuz bugünlerde şehrimizin günlük su tüketim miktarı arttı. Barajdaki su miktarı her geçen gün azalmaya devam ediyor. Barajımızdaki su miktarı son 10 yılın en düşük seviyesinde” dedi.

Ülke genelinde yaşanan kuraklıktan en çok etkilenen illerin başında Aksaray’ın da olduğunu söyleyen Başkan Dinçer, “Meteoroloji verilerine göre son yıllarda en az yağış alan illerin arasında Aksaray birinci sırada. Kış mevsiminde kar yağışının olmaması ve bu yılki beklenen yağış miktarı göz önünde bulundurulduğunda şehrimiz kuraklık tehdidi ile karşı karşıya” şeklinde konuştu. Başkan Dinçer, su tasarrufu konusunda sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Kıymetli hemşerilerim, hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu şu günlerde su tüketim oranımız saniyede 680 litreden yaklaşık yüzde 20 artarak 800 litreye kadar çıktı. İçme suyu kaynağımız Mamasın Barajında su seviyesi yaklaşık yüzde 20 düzeyinde. Bu nedenle su tasarrufunu çok önemli hale geldi. Alacağımız basit tedbirlerle evimizde ve iş yerlerimizde günlük yüzde 20 su tasarrufu yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Suyun tasarruflu kullanması noktasında çağrıdan bulunan Başkan Dinçer, Aksaray Belediyesi olarak bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ve suyun daha dikkatli kullanılması için sürekli farkındalık çalışması yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.