Li̇mak Fi̇larmoni̇ Orkestrası Başkentli̇lerle Buluştu

LİMAK FİLARMONİ ORKESTRASI, TÜRK HALK MÜZİĞİNİN ZENGİN REPERTUVARINI SENFONİK DÜZENLEMELERLE BAŞKENT İZLEYİCİSİYLE BULUŞTURDU.

Li̇mak Fi̇larmoni̇ Orkestrası Başkentli̇lerle Buluştu
resim yükle
Yayınlama: 05.10.2024
A+
A-

Limak Filarmoni Orkestrası, Türk halk müziğinin zengin repertuvarını senfonik düzenlemelerle başkent izleyicisiyle buluşturdu. Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde dün akşam gerçekleşen ’Murat Karahan ile Anadolu’nun Eşsiz Hazineleri’ konserinde binlerce izleyici, Anadolu’nun farklı yörelerinden seçilmiş türküleri dinledi. Konserden elde edilen gelir, Türkiye’nin Mühendis Kızları programı kapsamında kadın mühendislik öğrencilerinin eğitiminde kullanılacak.

Limak Vakfı tarafından sanata destek amacıyla kurulan Limak Filarmoni Orkestrası, Anadolu’nun eşsiz türkülerini senfonik yorumla Ankara için çaldı. Her bölgeden seçilmiş eserlerden oluşan konserde Limak Filarmoni Orkestrası Sanat Yönetmeni ünlü tenor Murat Karahan solist olarak sahne alırken, orkestrayı dünyanın prestijli opera evlerinde orkestra şefi olarak görev alan İbrahim Yazıcı yönetti. Anadolu’nun kültürel derinliğini yansıtan ve halk müziğinin nadide örneklerinin yer aldığı konseri, 3 binin üzerinde seyircinin yanı sıra iş, bürokrasi, sanat ve medya dünyasından pek çok davetli izledi.

resim yükle

Anadolu’nun kültür mirasına senfonik dokunuş

Anadolu’nun zengin kültürel mirasını müzikseverlerle buluşturmayı amaçlayan konserde; Doğu Anadolu’dan Ege’ye, Karadeniz’den İç Anadolu’ya Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinin sembolleşmiş türküleri sanatseverlerle buluştu. Aşık Veysel, Neşet Ertaş gibi halk ozanlarının miras bıraktığı eserleri yeni bir yorumla binlerce izleyiciyle buluşturan Limak Filarmoni Orkestrası ve Murat Karahan, Uzun İnce Bir Yoldayım, Evlerinin Önü Mersin, Bahçada Yeşil Çınar, Neredesin Sen, Çayelinden Öteye gibi türkülerle, izleyicilerden alkış aldı. Halk müziği eserlerinin modern orkestrasyon eşliğinde senfonik tarzda yorumlandığı konserin tüm geliri mühendislik alanında kariyer yapmayı hedefleyen genç kadınlara burs, mentorluk ve eğitim destekleri sağlayan Türkiye’nin Mühendis Kızları programına aktarılacak.

resim yükle
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.