Kütahyanın Kültür Ve Tari̇h Projeleri̇ Değerlendi̇ri̇ldi̇

Spread the love

KÜTAHYA’NIN KÜLTÜR VE TARİH PROJELERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Kütahyanın Kültür Ve Tari̇h Projeleri̇ Değerlendi̇ri̇ldi̇
Yayınlama: 21.12.2023
A+
A-
Spread the love

Kütahya Kültür ve Tanıtım Vakfı (KÜTAV) Yönetim Kurulu, Kütahya Valisi Musa Işın’ın başkanlığında bir araya geldi. Kütahya’nın kültür ve tarih projelerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Musa Işın, Çinili Cami’nin 5 farklı üniversitenin hazırladığı Bilim Raporları doğrultusunda aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilmesi için ihale sürecinin başlatıldığını açıkladı.

Vali Işın, Kütahyalı şair Pesendî Ali Dede’nin kabrinin yerinin tespiti ve düzenlenmesinin de KÜTAV tarafından yapılacağını kaydetti.

Vali Işın, Kütahyalı merhum ressam, neyzen, tezhip ve minyatür sanatçısı Ahmet Yakupoğlu’nun heykelinin Antalya’dan Kütahya’ya getirileceğini, bu projenin maliyeti olan 170 bin TL artı KDV’nin, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından karşılanacağını söyledi.

Ankara’da düzenlenecek olan Kütahya İl Sergisi hakkında da bilgiler veren Işın, sergide; Kütahya’nın tarihi, kültürü, sanatı ve zenginlikleri tanıtılacağını, serginin giderlerinin de KÜTAV tarafından karşılanacağını belirtti.

Toplantıya, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Esin Güral, Prof. Dr. Kazım Uysal, Semra Sarıışık Tozaraydın, Adil Özkan ve Kerim Vural katıldı.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.