Kütahyalı Üreti̇ci̇lere Pamuk Di̇kenli̇ Kurdu Uyarısı

Spread the love

KÜTAHYALI ÜRETİCİLERE PAMUK DİKENLİ KURDU UYARISI

Kütahyalı Üreti̇ci̇lere Pamuk Di̇kenli̇ Kurdu Uyarısı
Yayınlama: 24.06.2023
A+
A-
Spread the love

Kütahya İl Tarım Müdürlüğü ilde hububat ekili alanlarda yapılan kontrollerde Pamuk Dikenli Kurt (Earias insulana) larvalarına rastlandığını duyurdu.

İl Tarım Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Pamuk Dikenli Kurt larvalarının hububat ekili alanlarda tarla kenarlarında bulunan yabancı otlarla beslendiği, yabancı otlardan ise özellikle Gökbaş Otu ile beslendiğinin tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada,” Kültür bitkilerine zarar vermediği görülmüştür. Dikenli Kurt larvaları polifag bir zararlı olup başta Malvaceaae familyasına ait tek ve çok yıllık yabancı otlar olmak üzere ebegümeci, gül hatmi, yabani bamya gibi bitkiler konukçuları arasında yer almaktadır. Kültür bitkilerinden özellikle pamukta çok fazla zarar yapmaktadır. Çiftçilerimizin hububat ve diğer kültür bitkileri (mısır, ayçiçeği, şeker pancarı) ekili alanlarda tarlalarını kontrol ederek bu zararlının kültür bitkilerine zarar vermeye başlaması durumunda İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. Üreticilerimizin Dikenli Kurt zararlısına karşı dikkatli olmaları ve gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.