Köroğlu “Kayıt Dışı İsti̇hdamla Mücadele Edi̇yoruz”

Spread the love

SGK DÜZCE İL NECMİ KÖROĞLU, “SOSYAL GÜVENLİK REFORMUNUN HAYATA GEÇİRİLMESİ İLE BİRLİKTE ATILAN ÖNEMLİ ADIMLARDAN BİRİ DE KAYIT DIŞI İSTİHDAMIN ÖNLENMESİ” DEDİ.

Köroğlu “Kayıt Dışı İsti̇hdamla Mücadele Edi̇yoruz”
Yayınlama: 20.05.2024
A+
A-
Spread the love

DÜZCE(İHA) – SGK Düzce İl Necmi Köroğlu, “Sosyal Güvenlik Reformunun hayata geçirilmesi ile birlikte atılan önemli adımlardan biri de kayıt dışı istihdamın önlenmesi” dedi.

Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle bir açıklama yapan SGK Müdürü Necmi Köroğlu, “Amacımız toplumda sosyal güvenlik bilincini oluşturmak ve yaygınlaştırmak. Sosyal güvenlik bireyleri hastalık, yaşlılık, işsizlik ve kaza gibi risklere karşı koruyan ve yaşam standartlarının korunmasını sağlayan bir sistemdir. Kurumumuz tarafından yürütülen sistem sağlık sigortası, emeklilik sigortası, işsizlik sigortası ve kaza sigortası gibi çeşitli dalları kapsamaktadır. Ülke olarak ne kadar güçlü olduğumuzu pandemi döneminde tüm dünyaya gösterdik. Sağlam temeller üzerine kurulan Genel Sağlık Sigortası sistemimiz tüm dünyaya örnek oldu. Genel Sağlık Sigortası sistemi ile 2002’de yüzde 70 olan Genel Sağlık Sigortası yüzde 99,3’e çıktı. Kayıt dışı istihdam ile mücadele ediyoruz. Bu bizim için çok önemli. Sosyal Güvenlik Reformunun hayata geçirilmesi ile birlikte atılan önemli adımlardan biri de kayıt dışı istihdamın önlenmesi. Cezanın yerini teşvik, denetimin yerini rehberlik aldı. Bilinçlendirme, farkındalık, etkin rehberlik ve denetim faaliyetlerine öncelik verdik” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.