Keşanda Gazi̇ler Mi̇nnet Ve Şükranla Anıldı

GAZİLER KEŞAN’DA MİNNET VE ŞÜKRANLA ANILDI

Keşanda Gazi̇ler Mi̇nnet Ve Şükranla Anıldı
resim yükle
Yayınlama: 19.09.2024
A+
A-

Edirne’nin Keşan ilçesinde “19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla düzenlenen programda gaziler, şükran ve minnetle anıldı.

Asri Mezarlık’taki Şehitlik Anıtı’ndaki programda, şehitlik anıtına çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan, Üsteğmen Ömer Faruk Yaşat, “Gazilik Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanını, gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır. Binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca, en ağır ve zor şartlar altında dahi asil milletimizin esareti kabul etmeden ve istiklalinden taviz vermeden yaşamasının temelinde, bugün sizlerin temsil ettiği bu anlayış ve bu duruş vardır. Bağrından böylesi kahramanlar çıkaran bu asil milletin bir ferdi ve onun şanlı ordusu Türk Silahlı Kuvvetlerinin mensupları olarak sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

resim yükle

Keşan İlçe Müftüsü Uğur Emiroğlu tarafından dua okunmasının ardından törende, şehitler ve vefat eden gazilerin mezarlarına çiçek bırakıldı.

Şehitlik ziyaretinin ardından Keşan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği ziyaret edildi. Son olarak, gaziler, protokol üyeleri ile birlikte öğrenciler ile bir araya geldi.

resim yükle
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.