Kendisi küçük, gayreti büyük

Spread the love

KIRŞEHİR’DE YAŞAYAN 12 YAŞINDAKİ ÜDEY HAYDAR, YAŞITLARI OKULA GİDERKEN AİLESİNE DESTEK OLMAK İÇİN MELODİKA İLE MÜZİK YAPARAK PARA KAZANIYOR.

Kendisi küçük, gayreti büyük
Yayınlama: 04.04.2023
A+
A-
Spread the love

Kırşehir’de yaşayan 12 yaşındaki Üdey Haydar, yaşıtları okula giderken ailesine destek olmak için melodika ile müzik yaparak para kazanıyor.

Tarih ve kültür şehri Kırşehir’de, müzik yaparak günde kazandığı 100 lira ile eğitim ihtiyacını karşılama gayretinde olan Üdey Haydar, kazandığı para ile ailesine de kira desteği sağlıyor. İnsanların ilgisinin kendisini mutlu kıldığını ifade eden Haydar, “Üç kardeşiz, hepimiz de çalışarak kendi ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Eskişehir’den Kırşehir’e geldik. İnsanlar, melodika ile müzik yapmamı dinliyor, bazıları fotoğraf çektiriyor. Dinleyenler de para veriyor. Günde ortalama yüz lira kazanıyorum” dedi.

Arkadaşlarının okulda olması karşısında kendinin para kazanmak zorunda olduğunu anlatan Üdey Haydar açıklamasında, “Arkadaşlarım okulda evet ama ben önce para kazanmalıyım. Kazandığımız parayla eve gıda alıyorum. Kimseye muhtaç değiliz” diye konuştu.

Bozkırın tezenesi merhum Neşet Ertaş’ın temsil ettiği Abdal kültüründen gelen sanatçılarıyla bilinen ve müzik alanında UNESCO Müzik Şehirler Ağı’na Türkiye’den dahil olan ilk şehir olan Kırşehir, Selçuklu ve Osmanlı devletleri zamanlarından kalan tarihi eserleri ile de İç Anadolu Bölgesinde kültürel zenginliğe de katkı sunuyor.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.