Kalaycı Kardeşler, 80 Derece Sıcaklıkta Dede Mi̇rası Meslekleri̇ne Sahi̇p Çıkıyor

Spread the love

İZMİR’İN KEMERALTI ÇARŞISINDA DEDEDEN KALMA DÜKKANDA KALAYCILIK MESLEĞİNİ SÜRDÜREN YAŞAR-AZİZ BARTIK KARDEŞLER, SICAKLIĞIN 40 DERECE SINIRINA DAYANDIĞI BU GÜNLERDE YAKLAŞIK 80 DERECELİK SICAKLIKTA DEDE MİRASI MESLEKLERİNE SAHİP ÇIKIYOR.

Kalaycı Kardeşler, 80 Derece Sıcaklıkta Dede Mi̇rası Meslekleri̇ne Sahi̇p Çıkıyor
Yayınlama: 14.07.2023
A+
A-
Spread the love

İzmir’in Kemeraltı Çarşısında dededen kalma dükkanda kalaycılık mesleğini sürdüren Yaşar-Aziz Bartık kardeşler, sıcaklığın 40 derece sınırına dayandığı bu günlerde yaklaşık 80 derecelik sıcaklıkta dede mirası mesleklerine sahip çıkıyor.

İzmir’in tek gerçek kalay ustaları olarak bilinen Yaşar-Aziz Bartık kardeşler, dedelerinden kalan dükkanda mesleklerini yaşatmaya devam ediyor. Hava sıcaklıklarının 40 dereceye yaklaştığı bu günlerde ateş başında mesleklerini sürdüren Bartık kardeşler, yaklaşık 80 derecelik bir ısıya maruz kaldıklarını ifade etti.

Sıcak havalarda çalışırken zorlandıklarını ifade eden Yaşar Bartık, “Bu sıcak havalarda zorlanmamak mümkün değil. Her işin bir zorluğu var. Artık vücudumuz sıcağa alıştı. İş olduktan sonra sıcak soğuk değişmiyor. Kışın soğukta yine ateşin karşısındayız” dedi.

“Dışarısı 40, içerisi 70-80 derece”

Çalıştıkları ortamda, hava sıcaklığını iki kat fazla hissettiklerini söyleyen Bartık, “Dışarıda 40 dereceyse içeride 70-80 derece oluyor sıcaklık. İki kat sıcaklıkta çalışıyoruz. Hava soğuk, hava sıcak yapmayalım diye bir şey yok. Çalışmaktan başka çaremiz yok” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.