Kahramanmaraşta Yapım Ve Dönüşüm Ofi̇sleri̇ Talepleri̇ Almaya Başladı

Spread the love

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI TARAFINDAN DEPREM BÖLGESİNDE HAYATA GEÇİRİLEN YERİNDE DÖNÜŞÜM PROJESİ ÇERÇEVESİNDE YAPIM VE DÖNÜŞÜM OFİSLERİ DEPREMZEDELERİN TALEPLERİNİ ALMAYA BAŞLADI

Kahramanmaraşta Yapım Ve Dönüşüm Ofi̇sleri̇ Talepleri̇ Almaya Başladı
Yayınlama: 18.07.2023
A+
A-
Spread the love

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesinde hayata geçirilen yerinde dönüşüm projesi çerçevesinde ’Yapım ve Dönüşüm’ ofisleri depremzedelerin taleplerini almaya başladı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası 11 ilde harekete geçen bakanlık, ’Yapım ve Dönüşüm’ ofislerini vatandaşların hizmetine sundu. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen 11 ilin ayağa kaldırılması ve afetzedelerin evlerine kavuşmaları için hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi çerçevesinde Yapım ve Dönüşüm ofisleri merkez Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinin yanı sıra diğer ilçelerde de çalışmalarına başladı.

Dulkadiroğlu Belediyesi Kamu Külliyesi’nde de Yapım ve Dönüşüm Ofisi oluşturuldu. 3 katlı evi ve bir iş yeri için ofise gelerek işlemlerini yaptıran Hüdai Kanlıkara, “3 katlı evim ağır hasarlıydı kimseye zarar vermemesi için kendim söktürdüm. Bu şekilde kanun çıktığı için kendim yaptırmak istedim. Geldim buraya çok güzel ilgilendiler teşekkürler” dedi.

Proje çerçevesinde hibe ve kredi desteğine başvuruların e-devlet üzerinden de işlem yapılabileceği belirtildi. Depremzedelerin konutlarının büyüklüğüne göre 500 ile 800 bin lira arasında, iş yerleri için ise 250 bin lira hibe ve büyüklüklerine göre 250 bin lira ile 500 bin lira da kredi verileceği açıklanmıştı. Verilen krediler de 2 yıl ödemesiz, 10 yıl vade ile faizsiz olacağı duyurulmuştu.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.