SÜRDÜRÜLEBİLİR SANAT KADIN GİRİŞİMİ ÜRETİM VE İŞLETME KOOPERATİFİ, KADIN EMEĞİNİ DEĞERLENDİRME VAKFI VE SİMURG KADIN KOOPERATİFLERİ BİRLİĞİ, AVRUPA BİRLİĞİ TARAFINDAN FİNANSE EDİLEN “FARKINDALIK FLORASI: KADINLARIN SANATSAL İLERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ” PROJESİNİ TANITMAK ÜZERE BİR ARAYA GELDİ.
Sürdürülebilir Sanat Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ve Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Farkındalık Florası: Kadınların Sanatsal İleri Dönüşüm Atölyesi” projesini tanıtmak üzere bir araya geldi.
Proje tanıtım ve kadın kooperatifleriyle tanışma toplantısına İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Burcu Bineklioğlu, 29 Ekim Kadınları Derneği Kurucu Başkanı Gülşen Müstecaplıoğlu, Sürdürülebilir Sanat Kadın Kooperatifi Başkanı Naciye Özdemir, Proje Yürütücüsü Dr. Nermin Kılıç Akoğlan kadın kooperatifleri ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Toplantıda, Sürdürülebilir Sanat Kadın Kooperatifi tanıtılırken projenin hedefleri, planlanan etkinlikler, topluma sağlayacağı katkılar ve beklentiler hakkında bilgi verildi.
Projeye destek veren iştirakçilerden; İzmit Belediyesi ve 29 Ekim Kadınları Derneği katılımcılara projeye dair önemli bilgiler sundu. Toplantıda sunum yapan Doç. Dr. Mücahit Bektaş inovasyon ve kooperatifçiliği ileriye taşıyacak yenilikler, Dr. Öğr. Üyesi Burak Koçak ise 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ve Kooperatifler Kanunu hakkında katılımcılara bilgi verdi.