Kaçak Kazıların Hedefi̇ Olan 5 Bi̇n Yıllık Tari̇hi̇ Höyükte İnceleme

Spread the love

AKSARAY’IN ESKİL İLÇESİNDE BULUNAN VE KAÇAK KAZICILARIN HEDEFİ OLUP OLDUKÇA TAHRİP EDİLEN TARİHİ HÖYÜK TURİZME KAZANDIRILMASI AMACIYLA İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİ TARAFINDAN İNCELENEREK RAPOR HAZIRLANDI.

Kaçak Kazıların Hedefi̇ Olan 5 Bi̇n Yıllık Tari̇hi̇ Höyükte İnceleme
Yayınlama: 26.06.2024
A+
A-
Spread the love

Aksaray’ın Eskil ilçesinde bulunan ve kaçak kazıcıların hedefi olup oldukça tahrip edilen tarihi höyüğün turizme kazandırılması amacıyla İl Genel Meclisi üyeleri tarafından inceleme yapılarak rapor hazırlandı.

Aksaray’ın Eskil ilçesine bağlı Böğet Köyünde bulunan tarihi höyük, İl Genel Meclisi üyeleri tarafından yerinde incelendi. Böğet Köyü Muhtarı Mustafa Özkan’ın talebi doğrultusunda inceleme komisyonu höyüğü karı karış inceledi. Kaçak kazıların yapıldığı tarihi höyükte köy sakinleri de kaçak kazılardan rahatsız. Tarihi kaynaklara göre 5 bin yıl önce Hitit dönemine ait höyük 32 bin metrekare alana sahip. Tarihi höyüğün açılarak turizme kazandırılması hedeflenirken bu sayede kaçak kazıların da önüne geçilmiş olacak.

İl Genel Meclis Üyesi Necip Çeçen, M.Ö. 3000 yıllık tarihi höyük için çalışmalara başladıklarını söyledi. Kaçak kazıların da yapıldığını belirten Çeçen, “Muhtar heyetinden verilen bir dilekçe üzerine İl Özel İdaresi olarak Kültür Turizm Komisyonuyla birlikte buraya geldik. Höyük üzerinde incelemelerde bulunuyoruz. Teknik heyetimizle birlikte köyümüzdeki milattan önce 3 bin yılına dayanan höyüğün kaçak kazılar yapıldığı, köylüleri rahatsız ettiği ve bu höyüğün turizme kazandırılması daha uygun. Gerekli yerlere gerekli raporları yazıp burayla ilgili çalışmaların biran önce başlatılmasını Allah’ın izniyle sağlayacağız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.