İto Başkanı Avdagi̇çten Fi̇tchi̇n Türki̇yeni̇n Kredi̇ Notunu Yükseltmesi̇ne İli̇şki̇n Değerlendi̇rme

Spread the love

FİTCH’İN, TÜRKİYE’NİN KREDİ NOTUNU YÜKSELTMESİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMEDE BULUNAN İSTANBUL TİCARET ODASI (İTO) BAŞKANI ŞEKİB AVDAGİÇ, “BU SÜREÇTE KREDİ NOTU ARTIŞLARI VE NOT GÖRÜNÜMÜ REVİZYONLARI, TÜRKİYE’NİN HAK ETTİĞİNİN HÂLÂ ÇOK GERİSİNDE OLSA DA BU MÜCADELEYE KATKI VERECEKTİR. FİTCH’İ DİĞERLERİ TAKİP EDECEKTİR, ETMELİDİR” DEDİ.

İto Başkanı Avdagi̇çten Fi̇tchi̇n Türki̇yeni̇n Kredi̇ Notunu Yükseltmesi̇ne İli̇şki̇n Değerlendi̇rme
Yayınlama: 09.03.2024
A+
A-
Spread the love

Fitch’in, Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin değerlendirmede bulunan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Bu süreçte kredi notu artışları ve not görünümü revizyonları, Türkiye’nin hak ettiğinin hâlâ çok gerisinde olsa da bu mücadeleye katkı verecektir. Fitch’i diğerleri takip edecektir, etmelidir” dedi.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notunu 12 yıl sonra yeniden ’B+’ya yükselttiğini hatırlatan Avdagiç, şunları paylaştı:

“Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notunu 12 yıl sonra yeniden ’B+’ya yükseltmesi, Türkiye’nin yeni dış yatırım çekmesine bir kademe daha olumlu etki yapacaktır.

Hepimizin en öncelikli hedefi, enflasyonu kalıcı şekilde düşürmek. Ortak sorumluluk içinde bunu ’en kısa zamanda’ başarabiliyor olmamız lazım.

Bu süreçte kredi notu artışları ve not görünümü revizyonları da Türkiye’nin hak ettiğinin hâlâ çok gerisinde olsa da bu mücadeleye katkı verecektir. Fitch’i diğerleri takip edecektir, etmelidir.”

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.