İlköğreti̇m Okulu Öğrenci̇leri̇ Sıfır Atığa Di̇kkat Çekmek İçi̇n Sergi̇ Açtılar

Spread the love

5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNÜN İÇİNDE BULUNDUĞU HAFTA TÜRKİYE’DE HER YIL “TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI “OLARAK KUTLANIYOR. TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI’NA ÖZEL 5-9 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENEN “HEPİMİZİN BİR DÜNYASI VAR” ETKİNLİKLERİ TRABZON’DA DA ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

İlköğreti̇m Okulu Öğrenci̇leri̇ Sıfır Atığa Di̇kkat Çekmek İçi̇n Sergi̇ Açtılar
Yayınlama: 06.06.2024
A+
A-
Spread the love

Türkiye Çevre Haftası’na özel 5-9 Haziran tarihleri arasında düzenlenen “Hepimizin bir dünyası var” etkinlikleri Trabzon’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.

Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nde yapılan etkinlikte Hami Yıldırım İlkokulu, Bedri Rahmi Eyüboğlu İlkokulu, Akçaabat Kavaklı Ortaokulu ve Halk Eğitim Merkezi Engelliler Okulu öğrencileri sıfır atık geri dönüşüm konulu atıklardan oluşan objelerin olduğu sergi açılışı yapıldı. Sergide konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Belediyemiz bu işin toplumsal farkındalığını artırmak ve bu minvalde gelecek nesillere emanet edeceğimiz şehirlerimizi, çevremizi o geleceğin sahibi olan yavrularımızla şu anda o bilinci onlara aşılamak için hem okullarımız hem halk eğitimimiz hep beraber bu etkinlikteyiz. Hakikaten hocalarımızın onların desteğiyle yavrularımız çok iyi eserler ortaya çıkarmış. Hem geri dönüşüm ile ilgili bilinci oluşturmuş oluyoruz hem de yeni dönemde ve geleceğe dair, özellikle küresel ısınmanın da negatif tesirlerini dikkate aldığımızda çevreye dönük olarak atılan adımların çok daha önemli bir zaman diliminde olduğumuzun farkında olarak bu projelerimizi destekliyoruz. Okullarımızı ve öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.

Etkinlik, katılım sağlayan okullara plaket takdiminin ardından sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.