İlk Ki̇l Müzesi̇ Görenleri̇n Di̇kkati̇ni̇ Çeki̇yor

Spread the love

SİVAS’TA FAALİYET GÖSTEREN VE ÜRETTİĞİ KOZMETİK ÜRÜNLERİYLE DÜNYA PAZARINA YAYILAN BİR FİRMA, ÜRETİM FABRİKASININ İÇERİSİNDE BİLİM-KİMYA SOKAĞI VE KİL MÜZESİ OLUŞTURDU.

İlk Ki̇l Müzesi̇ Görenleri̇n Di̇kkati̇ni̇ Çeki̇yor
Yayınlama: 26.06.2024
A+
A-
Spread the love

Sivas’ta faaliyet gösteren ve ürettiği kozmetik ürünleriyle dünya pazarına yayılan bir firma, üretim fabrikasının içerisinde Bilim-Kimya Sokağı ve bilinen ilk Kil müzesini oluşturdu.

Sivas’ta faaliyet gösteren ve geleneksel kil ham maddesini çeşitli kozmetik ürünlerine dönüştüren firma, Türkiye’de bir ilke imza attı. Kozmetik ve temizlik alanında üretim yaparak dünya devi olarak adlandırılan firmalara ürün satışı yapan Dermokil firması, Sivas Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikasında Bilim-Kimya Sokağı ve Kil Müzesi oluşturdu. Fabrikayı ziyaret eden öğrencilerin hedeflerini belirlemesine yardımcı olabilmek amacıyla bu sokağı oluşturan firma yetkilileri, dünyaca ünlü bilim insanlarını oluşturulan sokağın duvarlarında resmetti. Öte yandan bilinen ilk Kil müzesini oluşturan firma, ziyaretçilerine kilin serüvenini anlatıyor.

“Öğrencilerin vizyonlarını genişletebilmeleri adına ’Bilim-Kimya Sokağı’ hazırladık”

Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarına önem verdiklerini belirten Dermokil Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Karaca, “Markamızın temelini anlamlı bir hikâyeye dayandırmak ve ilham kaynağı olmak bizim için önemli. Bu konudaki çalışmalara oldukça önem veriyoruz. Bilim-Kimya Sokağı isimli bir sokağımız var ve orada başarılarını kanıtlamış ve geçmişten bu yana bilim dünyasına hizmet vermiş önemli isimleri resmettik. Bu çalışmayı üniversite, lise, ortaokul hatta ilkokul dönemindeki öğrencilerin hedeflerini belirlemeleri ve vizyonlarını genişletebilmeleri adına yaptık. Aziz Sancar gibi bilim insanlarının orada olması ve onlardan ilham alabilmeleri için Bilim-Kimya Sokağı hazırladık” dedi.

“Hikâyeyi ürünle bütünleştirdik”

Kil Müzesi’nin Türkiye’de tek olduğunu ifade eden Karaca, “Kil topraktan gelir ve toprak bambaşka bir şeydir. Toprak; bütün kötülükleri alt eder, bütün güzellikleri de yeryüzüne çıkarır. Geleneksel bir kültürü endüstriye çevirdik ve yaklaşık 350 çeşit ürün oluşturduk. Bu süreçteki hikâyemizi müze ile göstermeye çalıştık. Hikâyeyi ürünle bütünleştirdik. Özellikle ziyaretçilerimiz böyle bir hikâyenin olmasından mutlu hissediyor. Ziyaretçilerimize hikayemizi yansıttığımızda çok güzel dönüşler alıyoruz ve bu bizi motive ediyor” ifadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.