Ilıca Plajındaki̇ Balık Avı Turnuvasına Yoğun İlgi̇

İZMİR’İN ÇEŞME İLÇESİNDE, DÜNYACA ÜNLÜ ILICA PLAJI’NDA DÜZENLENEN BALIK AVI TURNUVASI TÜRKİYE’NİN FARKLI İLLERİNDEN KİŞİLERİ BİR ARAYA GETİRDİ.

Ilıca Plajındaki̇ Balık Avı Turnuvasına Yoğun İlgi̇
resim yükle
Yayınlama: 16.10.2023
A+
A-

İzmir’in Çeşme ilçesinde, dünyaca ünlü Ilıca Plajı’nda düzenlenen balık avı turnuvası Türkiye’nin farklı illerinden onlarca kişiyi bir araya getirdi.

Yaz sezonu bitmesine rağmen Çeşme’deki etkinlikler ve hareketlilik devam ediyor. Dünyaca ünlü mavi bayraklı Ilıca Plajı, bu kez 4. ESCODER Surfcasting Balık Avı Turnuvasına ev sahipliği yaptı. Hem spor hem de rekabetin buluştuğu, her yaştan katılımcının yer aldığı organizasyona 2’şer kişiden oluşan 87 takım katıldı. 4 masa hakemi ve 40’a yakın saha hakeminin görev yaptığı turnuvada, belirlenen yemler dışındaki yemler kullanılmadı. Her tutulan limit üstü balık için katılımcılara 10 puan verildi. Belirlenen limitlerin altındaki balıklar ise tekrar denize bırakıldı.

resim yükle

Turnuva sonunda; İzmir Sportif Olta Balıkçıları Grubundan Hüseyin Polat Timur ve Melih Yenilmez 428 puanla birinci, turnuvaya bireysel olarak katılan Alperen Özyer ve Ali Özyer 425 puanla ikinci, Karşıyaka Balık Av Grubundan Ertan Mutlu ve Okan Güzel ise 421 puanla üçüncü oldu.

“Önümüzdeki yıl yapılacak turnuvada ’yakala-bırak’ uygulamasını yapmayı düşünüyoruz”

Ege Bölgesi Surfcasting Balık Avcıları Derneği (ESCODER) Başkanı Köksal Şahin, gerçekleştirilen etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Kocaeli ve Çeşme’de aynı anda bu turnuvayı gerçekleştirdik. Türkiye’nin dört bir yanından turnuvaya katılım oldu. Çok başarılı bir organizasyon oldu. Belirlenen balıkçılık ürünleri tebliğine uygun olarak, balık çeşitleri için belirlenen limitlere göre hakemler tarafından değerlendirilme yapıldı. Belirlenen limitler altındaki balıklar da sürdürülebilir balıkçılık için tekrar denize bırakıldı. Aslında yabancı ülkelerde olduğu gibi ’yakala-bırak’ şeklinde balık avı yapılmalı. Önümüzdeki yıl yapılacak turnuvada ’yakala-bırak’ uygulamasını yapmayı düşünüyoruz. Sürdürülebilir, bilinçli balık avcılığı için bu uygulama hayata geçirilmeli. Dernek olarak, elimizden geldiğince amatör balık avcılığına destek olmaya çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimiz de var. 3-4 ay kadar sonra Down Sendromlu çocuklarımız için bir proje gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

resim yükle
resim yükle
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.