İl Mi̇lli̇ Eği̇ti̇m Müdürü Yener: “Öğretmenleri̇mi̇zi̇n Rehberli̇ği̇ Çok Önemli̇”

Spread the love

“ÖĞRETMENLERİMİZİN REHBERLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ”

İl Mi̇lli̇ Eği̇ti̇m Müdürü Yener: “Öğretmenleri̇mi̇zi̇n Rehberli̇ği̇ Çok Önemli̇”
Yayınlama: 28.06.2024
A+
A-
Spread the love

Sivas’ta Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan l Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, “Ülkemizin aydınlık geleceği olan çocuklarımızın ilgi ve yeteneklerine göre en doğru tercihi yapabilmeleri için öğretmenlerimizin rehberliği çok önemli” dedi.

Sivas’ta Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu Toplantısı yapıldı. Millî Eğitim Müdürü Necati Yener başkanlığında kurumun toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, il ilçe özel eğitim ve rehberlik şubelerinden sorumlu birim amirleri, komisyon üyesi okul kurum müdürleri ve rehber öğretmen psikolojik danışmanlar katıldı. Kente ait Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri ihtiyaç analizi sonuçlarının masaya yatırıldığı toplantıda YKS ve LGS tercih sürecinin etkin bir şekilde yürütülmesi için planlanan çalışmalar değerlendirildi.

Öğrencilere bir üst öğrenime geçiş sürecinde sunulan rehberlik hizmetlerinin önemine vurgu yapan Millî Eğitim Müdürü Yener, “Ülkemizin aydınlık geleceği olan çocuklarımızın ilgi ve yeteneklerine göre en doğru tercihi yapabilmeleri için öğretmenlerimizin rehberliği çok önemli. Onları iyi dinlemeli, anlamalı ve karar verme süreçlerinde en iyi şekilde yardımcı olmalıyız. Velilerimizin de bu süreçte bilgilendirilmesi ve doğru yönlendirilmesi çok önemli. Ben, özverili çalışmalarıyla öğrencilerimizin yolunu aydınlatan rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yener, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında yürütülecek çalışmalara yönelik hedeflerin de belirlendiği toplantıda görüş, öneri ve talepleri dinledi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.