İga Art Galeri̇de Venezuelalı Sanatçının “İstanbullular” Sergi̇si̇ Açıldı

Spread the love

İGA İSTANBUL HAVALİMANI’NIN SANAT MERKEZİ OLARAK BİLİNEN İGA ART GALERİ, ÇAĞDAŞ SANAT PLATFORMU ZARASTRO ART İLE BİRLİKTE ÜSTLENDİĞİ VENEZUELALI SANATÇI JESS BRİCEOREYES’İN “İSTANBULLULAR” SERGİSİYLE KENT SAKİNLERİNİN GÜNDELİK YAŞAMINA ODAKLANIYOR.

İga Art Galeri̇de Venezuelalı Sanatçının “İstanbullular” Sergi̇si̇ Açıldı
Yayınlama: 05.06.2024
A+
A-
Spread the love

İGA İstanbul Havalimanı’nın sanat merkezi İGA ART Galeri, çağdaş sanat platformu Zarastro Art ile birlikte üstlendiği Venezuelalı sanatçı Jess Briceo Reyes’in “İstanbullular” sergisiyle kent sakinlerinin gündelik yaşamına odaklanıyor.

İGA İstanbul Havalimanı, farklı kültürlerin karşılaştığı etkinliklere ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Çağdaş sanat platformu Zarastro Art ve İGA ART işbirliğiyle düzenlenen “İstanbullular” sergisinde, Venezuelalı sanatçı Jess Briceo Reyes’in gözünden insan manzaralarına yer veriliyor. 5 Haziran-31 Temmuz tarihleri arasında İGA İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali A-B Knuckle’daki İGA ART Galeri’de ziyaret edilebilen sergide, Briceo Reyes kısa süreliğine dâhil olduğu İstanbulluların yaşantısına eserleriyle ayna tutmaya çalışıyor. “İstanbullular” sergisiyle amacının “durup düşünmemizi, insan deneyimine, farklı kültürlere ve dünyaya daha derinlemesine bakmamızı sağlamak” olduğunu belirten sanatçı, megakentin sakinlerinin gündelik yaşamını yansıtırken izleyiciyi İstanbulluların birbirleriyle ve şehirle olan etkileşimlerine yakından bakmaya davet ediyor. Sergide dış mekanı gösteren çalışmalarda çeşitli meslek erbabının yanı sıra farklı kesimlerden insanların birlikte bekleyişlerinin konu edildiği eserler öne çıkıyor. İç mekan işlerinde ise sanatçı, toplu taşıma araçlarında görebileceğimiz farklı insan tiplerine yoğunlaşıyor.

İstanbul’daki iç ve dış kamusal alanlarda ilgisini çeken anları fotoğrafla yakalayan Briceo Reyes, resimlerinde hayatın çetin şartlarının neden olduğu kırılganlıkları ortaya koyabilmek için narin bir malzeme olan kâğıdı kullanarak, karşıtlıkları vurgulayabilmek ve aslında bir bütünü oluşturduğunu göstermek amacıyla siyah beyaz çalıştığını belirtiyor. Sanatçı, eskizden kaçınarak sezgisel ve doğaçlama bir yaklaşımla tuvalinde bıraktığı boş alanlarla izleyiciyi hayal gücünü kullanmaya davet ederek, anlara zamansızlık katıyor.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.