Hi̇sarcıkta 4-6 Yaş Kuran Kursu Öğrenci̇leri̇nden Program

Spread the love

HİSARCIK’TA 4-6 YAŞ KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNİN YILSONU BİTİRME PROGRAMI

Hi̇sarcıkta 4-6 Yaş Kuran Kursu Öğrenci̇leri̇nden Program
Yayınlama: 30.05.2024
A+
A-
Spread the love

Kütahya’nın Hisarcık İlçe Müftülüğü’ne bağlı 4-6 Yaş Kur’an Kursları’nda okuyan 53 minik öğrenci için yılsonu bitirme programı gerçekleştirildi.

Kapalı Pazar yerinde yapılan 4-6 yaş Kur’an Kursları yılsonu bitirme programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan sure, ilahi ile yapılan duanın ardından okul öncesi öğrenciler çeşitli etkinlikler sundu.

Öğrenciler Kur’an-ı Kerim’i yüzünden, ilahileri ve duaları ise ezbere okudular. Programa Kaymakam Muhammet Samet Bahar, Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Alperen Korkut, İlçe Emniyet Amiri Ayhan Istık, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Burak Kavaslar, İlçe Müftüsü Sebahattin Ceyhun ile kurum amirleri katıldı.

Programın açılışında konuşan İlçe Müftüsü Sebahattin Akyol, “ Pandeminin etkisiyle kapanmış olan 4-6 yaş Kur’an kurslarını 2020 yılında 6 öğrenci ile birlikte tekrar açtık. Bir sonraki yıl 15 öğrenci oldu. Daha sonraki yıl bu rakam 30 öğrenciye çıktı. Bu sene ise 53 öğrenciye ulaştık. Milletimiz bu eğitime teveccüh gösteriyor. İnşallah bizde bu kurslarımızı çoğaltmaya gayret edeceğiz. Bu öğrencilerin tamamı yakın bir zamanda Kur’an harflerini öğrendiler. 20 öğrencimiz ise Kur’an-ı Kerim’e geçti. Annesiyle, babasıyla, dedesiyle, ninesiyle Kur’an okuyabiliyorlar” dedi.

“Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim beşeri sermayemizdir”

Programda yaptığı konuşmada, bir milletin gelişiminde en önemli hususun eğitim olduğuna dikkat çeken Kaymakam Muhammet Samet Bahar, ”Bizde devletimizle birlikte eğitime çok önem vermekteyiz. Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığımız başta olmak üzere birçok kurumumuzla birlikte her kademedeki çocuğumuza ve gencimize ulaşma gayretindeyiz. Diyanet İşleri Başkanlığımız da okul eğitimin yanında dini ve manevi eğitim vererek gençlerimizin her yönden donanımlı olmaları için gayret göstermektedir. Bu amaçla 2013 yılından itibaren okul öncesi 4-6 yaş Kur’an Kursları açılmaya başlanmış ve şu an tüm il ve ilçelerde hizmet vermektedir. Kurslarımızda çocuklar, Allah sevgisi ve vatan sevgisi başta olmak üzere paylaşma, anne babaya saygı, doğruluk ve dürüstlük gibi değerlerin ne anlama geldiğini kavrama ve en önemlisi hayatlarına uygulama fırsatı buluyorlar. Bu eğitimlerden daha çok öğrencimizin faydalanabilmesi için kurslarımızın imkanlarını daha da geliştireceğiz. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim beşeri sermayemizdir ve en güzel hizmetler onlara yapılmalıdır. Kur’an-ı Kerim bizlere savaş hallerinde bile eğitime devam edilmesi gerektiğini söylemektedir. Bizler de bunun gereğini her daim yapmalıyız. Bu vesile ile 4-6 yaş kurslarımızda eğitimlerini tamamlayan tüm öğrencilerimizi kutluyor, eğitimlerini veren kurs hocalarımızı ve değerli velilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca bu programı düzenleyen hocalarımıza, ilçe müftülüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Programda, Kaymakam Muhammet Samet Bahar, Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Alperen Korkut, İlçe Emniyet Amiri Ayhan Istık, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Burak Kavaslar ve İlçe Müftüsü Sebahattin Ceyhun tarafından minik öğrencilere mezuniyet belgeleri, Kur’an kurslarında görev alan personele ise plaket verildi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği programda katılımcılara lokma ikramı yapıldı.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.