Hi̇sarcık Cumhuri̇yet İlkokulu Öğrenci̇leri̇ Kütahya Tari̇hi̇ni̇ Tanıdı

Spread the love

HİSARCIK CUMHURİYET İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ KÜTAHYA TARİHİNİ TANIDI

Hi̇sarcık Cumhuri̇yet İlkokulu Öğrenci̇leri̇ Kütahya Tari̇hi̇ni̇ Tanıdı
Yayınlama: 21.05.2024
A+
A-
Spread the love

Hisarcık Cumhuriyet İlkokulunda 3 ve 4. Sınıf öğrencilerinin Kütahya tarihini yakından tanımaları amacıyla gezi düzenlendi.

Gezinin ilk durağı Çavdarhisar ilçesinde yer alan Aizanoi Antik Kenti oldu. Burada Zeus Tapınağı, Hamam, Dünya’nın ilk Ticaret Borsa Binası, Sütunlu Cadde, Kocaçay üzerinde ayakta kalan iki köprü gibi alanlar rehber eşliğinde gezildi. Daha sonra ise, Kurtuluş Savaşındaki Büyük Taarruzun 30 Ağustos’ta zafer ile sonuçlandığı harekatın yaşandığı alanlardan Altıntaş ve Dumlupınar ilçeleri oldu. Bu ilçelerde Zafertepe Çalköy Zafer Anıtı, Yüzbaşı Şekip Efendi Şehitliği, Şehit Mehmetçik Sancaktar Anıtı, Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi, Atatürk Karargah Evi ile Dumlupınar Şehitliği ziyaret edildi.

Okul Müdürü Ahmet Aydoğdu, öğrencilerin Türkiye’nin ve Kütahya’nın önemli tarihi ve kültürel alanlarını yakından tanımaları ve geçmişten güç alarak geleceğe daha iyi hazırlanmalarını sağlamak adına gerçekleştirdikleri gezilerin devam edeceğini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.