Hayvan Barınağı Tahli̇ye Edi̇ldi̇

Spread the love

BORNOVA’DA PINARBAŞI’NDA BİR PALET FABRİKASINDA VE MANİSA YOLU ÜZERİNDEKİ ORMANLIK ALANDA ÇIKAN YANGINLAR KORKUYA NEDEN OLDU. PALET FABRİKASINDA ÇIKAN VE KISA SÜREDE SICAKLIK VE RÜZGARIN DA ETKİSİYLE YAYILAN YANGINDA, BORNOVA BELEDİYESİ’NE AİT FİDANLIĞIN TAMAMI İLE VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN DE BULUNDUĞU CAN DOSTLAR YERLEŞKESİ’NİN BİR KISMI YANDI.

Hayvan Barınağı Tahli̇ye Edi̇ldi̇
Yayınlama: 13.06.2024
A+
A-
Spread the love

Bornova’da Pınarbaşı’nda bir palet fabrikasında ve Manisa yolu üzerindeki ormanlık alanda çıkan yangınlar korkuya neden oldu. Palet fabrikasında çıkan ve kısa sürede sıcaklık ve rüzgarın da etkisiyle yayılan yangında, Bornova Belediyesi’ne ait fidanlığın tamamı ile Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün de bulunduğu Can Dostlar Yerleşkesi’nin bir kısmı yandı.

Hasta sokak hayvanlarının tedavi edildiği Can Dostlar Yerleşkesi’nde mamaların ve çeşitli malzemelerin bulunduğu iki depo tamamen yanarken, alevler hasta hayvanların tedavi edildiği ve gözlem altında tutulduğu binalara kadar ulaştı. Bornova Belediyesi personelinin üstün gayretiyle, yaklaşık 110 köpek ve 70 kedinin bulunduğu barınak tamamen boşaltıldı. Sokak canları, hiçbir zarar görmeden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Pako Sokak Hayvanları Yaşam Kampüsü’ne götürüldü.

Hayvanlar zarar görmedi

Pınarbaşı’nda saat 13.30 sularında başlayan yangına, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin yanı sıra Bornova Belediyesi ve çevre ilçelerin belediyelerinden de çok sayıda tanker, araç ve personel ile müdahale edildi. Aynı saatlerde Manisa yolu Bornova girişindeki ormanlık alanda çıkan yangına ise hem karadan hem de havadan yangın söndürme uçakları ve helikopterleri ile müdahale edildi.

Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki her iki noktada incelemelerde bulundu. İtfaiye yetkilileri ve ilgili personelden bilgi alan Başkan Eşki, “Yangın haberini alır almaz tüm ekiplerimizle hemen bölgeye gelerek can dostlarımızı hızlı ve güvenli bir şekilde tahliye ettik. Tek tesellimiz Can Dostları Yerleşkemizde hiçbir hayvanın zarar görmemesi. Fidanlığımız ise ne yazık ki tamamen yandı. Üzücü bir olay yaşadık. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.