Hatay’da deprem tarihi yerleri de vurdu, 14 asırlık cami yıkıldı

Spread the love

ANADOLU’NUN BİLİNEN İLK CAMİLERİNDEN OLAN HATAY’DAKİ HABİBİ NECCAR CAMİİ KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 7.7’LİK ŞİDDETLİ DEPREM SONRASI YIKILDI. 14 ASIRLIK CAMİNİN YAKININ DA BULUNAN TARİHİ YENİ HAMAM’DA YERLE BİR OLAN YERLER ARASINDA OLURKEN BÖLGE DRONE İLE HAVADAN DA GÖRÜNTÜLENDİ.

Hatay’da deprem tarihi yerleri de vurdu, 14 asırlık cami yıkıldı
Yayınlama: 10.02.2023
A+
A-
Spread the love

Anadolu’nun bilinen ilk camilerinden olan Hatay’daki Habibi Neccar Camii, Kahramanmaraş merkezli 7.7’lik depremde yıkıldı. 14 asırlık caminin yakınında bulunan tarihi Yeni Hamam da yerle bir olurken, bölge dron ile havadan görüntülendi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7’lik depremde Hatay’ın büyük bölümündeki yapılar hasar alarak yıkıldı. Deprem tarihi yerlerin de hasar alıp yıkılmasına neden oldu. Yıkılan yerler arasında Anadolu’nun bilinen ilk camilerinden olan Habibi Neccar Camii de yer aldı. Tarihi 7’nci yüzyıla dayanan ve avlusunda da 19’uncu yüzyılda inşa edilen bir şadırvan bulunan cami, dron ile havadan görüntülendi. 14 asırlık caminin yakınında bulunan tarihi Yeni Hamam da depremde hasar gördü.

Daha önceki depremlerde de hasar gören Habibi Neccar Camii ve minaresi birçok kez yenilenmişti.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.