Hakkari’de sineklere karşı ilaçlama çalışmaları

Spread the love

HAKKARİ BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ İLAÇLAMA EKİBİ YAZ AYLARINDA VATANDAŞLARA RAHATSIZLIK VEREN SİVRİSİNEKLERDEN KAYNAKLI ÜREMENİN ENGELLENMESİ İÇİN LARVA MÜCADELESİ GERÇEKLEŞTİRİYOR.

Hakkari’de sineklere karşı ilaçlama çalışmaları
Yayınlama: 06.05.2023
A+
A-
Spread the love

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilaçlama ekibi, yaz aylarında vatandaşlara rahatsızlık veren sivrisineklerden kaynaklı üremenin engellenmesi için ilaçlama çalışması başlattı.

Belediye ilaçlama ekibi, vatandaşların rahat bir yaz mevsimi geçirebilmeleri için sivrisinek, karasinek ve diğer rahatsız edici vektörlerle mücadelede en doğru zaman olan larva döneminde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Erken dönemde yapılan larva mücadelesi ile sivrisinekler henüz yumurta evresindeyken yok ediliyor. Gerçekleştirilen çalışmalar sırasında doğaya ve diğer canlılara zarar vermeyen biyolojik mücadele yöntemleri kullanılıyor.

Sineklerle mücadelenin iklim ve hava şartlarına göre değişmekle birlikte her mevsim farklı bir uygulama yapıldığını söyleyen belediye ilaçlama ekibi, bu aylarda en küçük su birikintisinde larvasit mücadelesi yaptıklarını söylediler.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.