Haberlere Konu Oldu, Cezai̇ İşlem Uygulandı

Spread the love

DÜZCE’DE MELEN ÇAYI’NDA 1 METRE 70 SANTİM UZUNLUĞUNDA VE 52 KİLO AĞIRLIĞINDA YAYIN BALIĞINI YAKALAYAN AMATÖR BALIKÇI HABER OLUNCA CEZAİ İŞLEM UYGULANDI. AYNI ZAMANDA RAFTİNG İŞLETMECİSİ OLAN DAVUT PİRDAL’A CEZAİ İŞLEM UYGULANDI.

Haberlere Konu Oldu, Cezai̇ İşlem Uygulandı
Yayınlama: 14.06.2024
A+
A-
Spread the love

Düzce Melen Çayı’nda 52 kilogram ağırlığında yayın balığını yakalayan ve haberlere konu olan amatör balıkçıya cezai işlem uygulandı.

Cumayeri ilçesi Harmankaya mevkiinde rafting işletmeciliği yapan Davut Pirdal, Melen Çayı’nda elleriyle 52 kilogram ağırlığında 1 metre 70 santimetre boyundaki yayın balığını yakaladı. Yakalanan yayın balığı vatandaşlar tarafından da büyük ilgi görmüştü.

Yayın balığı ile ilgili çıkan haberler üzerine Düzce Tarım ve Orman Müdürlüğü harekete geçti. Balığı avlayan Davut Pirdal’a cezai işlem uyguladı. Tarım Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Bazı basın ve yayın kuruluşları ile sosyal medya platformlarında ilimiz Cumayeri ilçesi Harmankaya köyü mevki Melen Çayı içerisinde 1 metre 70 santimetre boyunda kaçak olarak yayın balığı avcılığı yapıldığına dair haberler yayınlanmıştır. Bunun üzerine müdürlüğümüz gerekli araştırma yapmış olup, ilgili şahıs hakkında Su Ürünleri Kanununa bağlı mevzuat gereği idari yaptırım kararı alınmış ve para cezası uygulanmıştır. Ticari ve Amatör Avcılığı düzenleyen tebliğlere göre iç sularımızda 15 Mart -15 Haziran tarihleri sarasında Sazan, Kadife, Siraz, Yayın gibi diğer balık türlerinin avlanması yasak dahilindedir” denildi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.