Getat Üni̇tesi̇ Merkeze Dönüştü

Spread the love

BATMAN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ UZM. DR. SEMİH CANPOLAT(FOTOĞRAFTA), BATMAN EĞİTİM ARAŞTIRMA MERKEZİ’NDE FAALİYET GÖSTEREN GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP (GETAT) ÜNİTESİ, DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ’NÜN TANIMINA UYGUN OLARAK BEDENSEL, ZİHİNSEL VE RUHSAL HASTALIKLARIN ÖNLENMESİ, TANISI, İYİLEŞTİRİLMESİ VE TEDAVİSİNDE KULLANILAN GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARINI KAPSAYAN BİR MERKEZE DÖNÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEDİ.

Getat Üni̇tesi̇ Merkeze Dönüştü
Yayınlama: 07.12.2023
A+
A-
Spread the love

Batman Eğitim Araştırma Merkezinde faaliyet gösteren Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) ünitesi, Dünya Sağlık Örgütünün tanımına uygun olarak bedensel, zihinsel ve ruhsal hastalıkların önlenmesi, tanısı, iyileştirilmesi ve tedavisinde kullanılan geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarını kapsayan bir merkeze dönüştü.

Merkez bünyesinde ozon, kupa (hacamat) ve akupunktur tedavileri gibi uygulamalar, deneyimli doktorlar tarafından gerçekleştiriliyor. İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Semih Canpolat, 2021 yılından bu yana GETAT hizmeti sunan ünitenin artık GETAT Merkezi olarak hizmet verdiğini söyledi. Canpolat, “GETAT Merkezi, eğitim vermeye yetkilendirilmiş ve daha kapsamlı bir tedavi protokolü oluşturmak üzere ’GETAT Merkezi’ statüsü kazanmıştır” dedi.

Canpolat, hastaların 182’yi arayarak veya MHRS uygulaması üzerinden Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp bölümünü seçerek, ozon, kupa (hacamat) veya akupunktur tedavilerinden birini seçerek randevu alabileceklerini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.