‘Genç Atölyede, Türki̇yeni̇n 200 Yıllık Tari̇hi̇ Konuşuldu

Spread the love

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN “GENÇ ATÖLYE” PROGRAMI İKİNCİ HAFTADA “TÜRKİYE YÜZYILI” ATÖLYESİ İLE DEVAM ETTİ. “TÜRKİYE YÜZYILI’NI ANLAMAK” KONULU DERSTE TÜRKİYE’NİN İKİ ASIRLIK İKTİSADİ, SİYASİ VE ASKERİ TARİHİ KONUŞULDU.

‘Genç Atölyede, Türki̇yeni̇n 200 Yıllık Tari̇hi̇ Konuşuldu
Yayınlama: 18.07.2023
A+
A-
Spread the love

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Genç Atölye programı ikinci haftada “Türkiye Yüzyılı” atölyesi ile devam etti. “Türkiye Yüzyılı’nı Anlamak” konulu derste Türkiye’nin iki asırlık iktisadi, siyasi ve askeri tarihi konuşuldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, gençleri aynı çatı altında buluşturacak organizasyonlara ara vermiyor. Bunlardan bir tanesi olan, Sakarya yaz aylarının klasiği haline gelen Genç Atölye programı da kaldığı yerden devam ediyor. Eğitimler Alicanlar Konağı, Geleneksel Sanatlar ve İhtisas Merkezi ve Ofis Sanat Merkezi olmak üzere 3 ayrı noktada gerçekleştiriliyor. Yaz sezonunun gelmesiyle birçok farklı alandan eğiticilerin büyükşehir tarafından bir araya geldiği, farklı dallardan 232 öğrencinin katılım sağladığı ve 6 farklı atölyenin bulunduğu programda ikinci hafta dersleri başladı. Alicanlar Konağı’nda gerçekleştirilen Türkiye Yüzyılı Atölyesi programının konuğu tarihçi akademisyen Prof. Dr. Haluk Selvi oldu. Selvi, ülkenin Türkiye’nin 200 yıllık geçmişinde yaşanan iktisadi, siyasi ve askeri gelişmeleri masaya yatırdı. Ülkenin tarihi mirasına da atıfta bulunan Prof. Dr. Selvi, gençlerin yarınlara atacağı güçlü adımlardan bahsetti ve tarihten önemli örnekler verdi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.