Gedi̇zli̇ Muhtardan Ki̇mli̇k Deği̇şti̇rme Uyarısı

Spread the love

GEDİZLİ MUHTARDAN KİMLİK DEĞİŞTİRME UYARISI

Gedi̇zli̇ Muhtardan Ki̇mli̇k Deği̇şti̇rme Uyarısı
Yayınlama: 08.06.2024
A+
A-
Spread the love

Kütahya’nın Gediz ilçesi Ergenekon Mahallesi Muhtarı Ferhat Osmancıoğlu, nüfus cüzdanlarını değiştirmek isteyen vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu.

Nüfus cüzdanı bulunan vatandaşların bankalar ve kamu kurumlarına yapacakları başvurularında mağdur olmamaları için 31 Aralık 2024 tarihine kadar T.C. Kimlik kartı almak üzere Nüfus Müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini söyledi. Osmancıoğlu, “Nüfus Müdürlüğü tarafından yapılan tebliğ üzerine eski kimlik kartlarınızı değiştirmeniz önemle duyurulur” dedi.

Ergenekon Mahalle Muhtarı Ferhat Osmancıoğlu, “Kimliğini henüz değiştirmeyen mahalle sakinlerimize önemle duyurulur. İlçe Nüfus Müdürlüğünün muhtarlığımıza yapmış olduğu tebliğde mahalle sakinlerimizden 367 vatandaşımız kimlik kartlarını henüz değiştirmemişler. Vatandaşlarımız kimliklerini 31 Aralık 2024 tarihine kadar değiştirmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra eski kimlikler geçersiz sayılıp resmi kurumlarda kabul edilmeyecektir. Mahalle sakinlerimizin kimliklerini değiştirmeleri kendi menfaatlerine olacaktır” diye konuştu.

Osmancıoğlu, “Kimliğini değiştirmek isteyen vatandaşlarımızın, mahalle sakinlerimizin 1 adet biometrik fotoğraf ile bankalar aracılığıyla; Ziraat Bankası, Halk Bankası, vergi daireleri olmak üzere ve mobil şube aracılığı ile 130 TL kimlik kartı satış bedelini ödeyerek ilçe nüfus müdürlüğümüze başvuruda bulunabilirler. Başvuruda bulunduktan sonra evlerine veya işyerlerine yeni kimlikleri posta ile kendilerine teslim edilecektir. 31 Aralık 2024 tarihinden sonra değiştirilmeyen kimlikler geçersiz sayılıp resmi kurumlarda kabul edilmeyecektir” şeklinde konuştu.

“Bu konuyu bütün Kütahya nezdinde, ilçemize mahallemize duyurmak istiyorum” diyen konuşan Osmancıoğlu, “İlçe Nüfus Müdürlüğüne gidemeyecek durumda olan vatandaşlarımız için, İlçe Nüfus Müdürlüklerine müracaat etmeleri halinde evlerinde de kimliklerinin değiştirilmesi mümkün. Bu imkan vatandaşlarımıza sunulmaktadır” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.