Gazi̇paşada Arazi̇lerde Hastalık Ve Zararlı Kontrolü Yapıldı

Spread the love

ANTALYA’NIN GAZİPAŞA İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ BİTKİ SAĞLIĞI İLE İLGİLİ KONULARDA ARAZİDE PERİYODİK KONTROLLERİNE DEVAM EDİYOR. GERÇEKLEŞTİRİLEN KONTROLLERDE ARAZİLERDE HASTALIK VE ZARARLILARIN VARLIĞI İNCELENDİ.

Gazi̇paşada Arazi̇lerde Hastalık Ve Zararlı Kontrolü Yapıldı
Yayınlama: 21.06.2024
A+
A-
Spread the love

Antalya’nın Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli bitki sağlığı ile ilgili konularda arazide periyodik kontrollerine devam ediyor. Gerçekleştirilen kontrollerde arazilerde hastalık ve zararlıların varlığı incelendi.

Akdeniz’in en önemli tarım ilçelerinden olan Gazipaşa’da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli bitki sağlığı ile ilgili konularda arazide periyodik kontrollerini sürdürüyor. Bu kapsamda sahaya inen ekipler tarafından bitkilerde hastalık ve zararlıların varlığı incelendi. Zararlı popülasyonlarının incelendiği kontrollerde zararlı yoğunluğunun tespit edilmesi halinde ise bu bölgelerden numuneler alındı. Kontrollerde ekipler, üreticilere arazilerini düzenli olarak kontrol etmeleri ve hastalık belirtileri olan alanları belirleyip ilaçlama yapmaları konusunda uyarıda bulundu.

“Verim kayıpları önleniyor”

Yapılan denetimlerde oluşabilecek verim kayıplarının önüne geçilmesini hedeflediklerini dile getiren İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, “İlçemiz bitki sağlığı birimi entegre mücadele programı çerçevesinde kontrollerimizi belirli periyotlarla gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştirilen kontrollerde arazilerdeki bitkilerde hastalık ve zararlıları inceleyip, numuneler alıyoruz. Onun dışında bir taraftan da veteriner hekimlerimiz hayvan sağlığı çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.