Fotoğrafçılar Aladağlar Ve Bolkar Dağlarını Kadrajına Aldı

Spread the love

NİĞDE VALİLİĞİ, AHİLER KALKINMA AJANSI VE FOTOĞRAF ORGANİZASYONLARI DERNEĞİ (FOTON) TARAFINDAN SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI DESTEĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN ALADAĞLAR-BOLKAR DAĞLARI FOTO SAFARİ YARIŞMASI BAŞLADI.

Fotoğrafçılar Aladağlar Ve Bolkar Dağlarını Kadrajına Aldı
Yayınlama: 07.06.2024
A+
A-
Spread the love

Niğde Valiliği, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Fotoğraf Organizasyonları Derneği (FOTON) tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilen Aladağlar-Bolkar Dağları Foto Safari Yarışması başladı.

6-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan foto safari ile Türkiye’nin önemli turizm bölgelerinden biri olan Niğde’nin Aladağlar ve Bolkar Dağları bölgesinin güzelliklerini, derin kültürel geçmişini, heyecan verici aktivitelerin yanı sıra etkileyici yöresel özelliklerinin tanıtımına katkı sağlanması hedefleniyor. Farklı illerden gelen fotoğraf tutkunlarını buluşturan etkinlik kapsamında yarışmanın seçici kurul üyeleri de Aladağlar’da zirve yaptı. Foto muhabiri Coşkun Aral, fotoğrafçılar Mustafa Seven, Cem Kıvırcık, Osman Demirden, FOTON Yönetim Kurulu Üyesi Tanın Helvacı ve Fatih Kızılkaya ile Ahiler Kalkınma Ajansı Planlama, Programlama ve Strateji Geliştirme Birimi Başkanı Faruk Er’in jüri üyesi olduğu yarışma kapsamında kente gelenler Niğde Valisi Cahit Çelik’in katılımı ile Aladağlar Milli Parkını gezdi. Vali Çelik, Aladağlar Milli Parkı bölgesinde 392 endemik bitki türü olduğunu, hem Aladağlar hem de Bolkar Dağları’nın ülkenin en güzel dağlarından olduğunu söyleyerek; “Hem Bolkar Dağları hem de Aladağlar ülkemizde turizm potansiyeli taşıyan dağlar. Ancak bugün yaptığımız ziyarette plastik atıklar gördük. Dağlara gelen herkesin çevreye karşı duyarlı olması gerekiyor. Çevreye verdiğimiz her türlü zarar en nihayetinde bizi etkiliyor” dedi. Vali Çelik, Emli Vadisi’nde yaptığı konuşmanın ardından Aladağlar için yazdığı şiiri okudu.

Belgesel yapımcısı, foto muhabiri Coşkun Aral ise fotoğrafçılar için bölgenin eşsiz güzellikte olduğunu söylerken makro, su altı için ciddi detayların olduğunu belirtti. 3 gün boyunca yarışma kuralları gereği belirlenen rotalarda fotoğraf çeken katılımcıların eserleri seçici kurul tarafından değerlendirilecek, 9 Haziran’da düzenlenecek törenle birinciye 25 bin TL, ikinciye 20 bin TL, üçüncüye 15 bin TL ile ödüllendirilecek.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.