Fırtına Antep Fıstığı Ağaçlarına Zarar Verdi̇

Spread the love

GAZİANTEP’İN KARKAMIŞ İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN FIRTINA, ANTEP FISTIĞI AĞAÇLARINA ZARAR VERDİ. FIRTINA NEDENİYLE İLÇE MERKEZİNDE DE ÇATI UÇMA VE AĞAÇ DEVRİLME OLAYLARI YAŞANIRKEN, FIRAT NEHRİ’NDE DEV DALGALAR OLUŞTU.

Fırtına Antep Fıstığı Ağaçlarına Zarar Verdi̇
Yayınlama: 23.06.2024
A+
A-
Spread the love

Gaziantep’in Karkamış ilçesinde etkili olan fırtına, Antep fıstığı ağaçlarına zarar verdi. Fırtına nedeniyle ilçe merkezinde de çatı uçma ve ağaç devrilme olayları yaşanırken, Fırat Nehri’nde dev dalgalar oluştu.

Gaziantep’te akşam saatlerinde fırtına etkili oldu. Özellikle Nizip ve Karkamış ilçelerini etkileyen fırtına, bazı noktalarda hayatı adeta felç etti. Fırtınanın etkilediği Karkamış ilçesinde pek çok binanın çatısı uçarken, bazı ağaçlar da devrildi. Kökünden sökülen ağaçlar, çevresindeki ev ve araçlara zarar verdi.

Fırtına, ilçenin en önemli geçim kaynakları arasında yer alan ve tam olgunlaşma döneminde olan Antep fıstığı ağaçlarına da ciddi zarar verdi. Fırtına nedeniyle kırsal alandaki pek çok Antep fıstığı ağacının meyveleri dökülürken, bazıları da kökünden söküldü. İlçe sınırları içinde yer alan Fırat Nehri’nde de dev dalgalar oluştu.

Fırtınanın bir anda etkili olduğunu söyleyen Vedat Kalkan isimli vatandaş, “Karkamış ve Barak halkına geçmiş olsun. Bir anda rüzgar ve fırtına etkili oldu. Evlere, ağaçlara zarar verdi. Antep fıstığı ağaçları da zarar gördü fırtına nedeniyle. Karkamış halkına çok geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.