Rusyadan Ab, Abd Ve Norveçten Balık Ve Deni̇z Ürünleri̇ İthalatını Yasak

RUSYA EKONOMİK KALKINMA BAKANLIĞI, BATILI ÜLKELERİN RUSYA’YA KARŞI UYGULADIĞI YAPTIRIMLARA MİSİLLEME OLARAK AVRUPA BİRLİĞİ (AB), ABD VE NORVEÇ’TEN BALIK VE DENİZ ÜRÜNLERİNİN İTHALATINA YASAK GETİRİLDİĞİNİ DUYURDU.

Rusyadan Ab, Abd Ve Norveçten Balık Ve Deni̇z Ürünleri̇ İthalatını Yasak
Yayınlama: 25.07.2023
A+
A-

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, batılı ülkelerin Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlara misilleme olarak Avrupa Birliği (AB), ABD ve Norveç’ten balık ve deniz ürünlerinin ithalatına yasak getirildiğini duyurdu.

Rusya, batılı ülkelerin Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlara karşılık vermeye devam ediyor. Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Avrupa Birliği (AB), ABD ve Norveç’ten balık ve deniz ürünlerinin ithalatına yasak getirildiği duyurularak, “Dost olmayan ülkelerden gelen balık ve deniz ürünlerinin Rusya Federasyonu’na ithalatına yasak getirilmiştir” denildi.

Açıklamada, ithalat yasağının ardından pazarda oluşacak boşluğun yerli üreticiler tarafından doldurulabileceği vurgulanarak, “Bu tür ürünlerin kapasiteleri iç pazar tarafından tam olarak karşılanabilir” ifadeleri kullanıldı.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ayrıca, AB, ABD ve Norveç’ten şarap ithalatında da yüzde 12,5’lik gümrük vergisinin yüzde 20’ye yükseltildiğini belirterek, bu uygulamanın yılsonuna kadar süreceğini ifade etti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.