Öldü Di̇ye Haberi̇ Yapıldı, 9 Ameli̇yatla 2,5 Yıl Sonra Yürümeyi̇ Başardı

DENİZLİ’DE 3 YIL ÖNCE OTURDUĞU EVİN BALKONUNDAN DÜŞMESİ SONUCU KALDIRILDIĞI HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİĞİ BİLDİRİLEN GENCİN, O GÜNDEN SONRA HAYATINDA DEĞİŞEN OLAYLARI ANLATTI.

Öldü Di̇ye Haberi̇ Yapıldı, 9 Ameli̇yatla 2,5 Yıl Sonra Yürümeyi̇ Başardı
Yayınlama: 24.07.2023
A+
A-

Denizli’de 3 yıl önce oturduğu 7. kattaki evin balkonundan düşerek ağır yaralanan, öldü diye haberi yapılan 23 yaşındaki genç, yaşama isteğiyle karşılaştığı zorlukların üstesinden geldi. 2,5 yılda 9 kez ameliyat olan genç, yeniden yürümeyi başardı.

16 Mayıs 2020 tarihinde Pamukkale ilçesi Pelitlibağ Mahallesi’nde akşam saatlerinde 7 katlı bir binanın giriş katında bulunan bir esnaf polisi arayarak, üst katlardan bir şahsın aşağı düştüğünü bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yerde hareketsiz yatan şahsı ambulansa alarak Denizli Devlet Hastanesine kaldırdı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan şahsın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği bildirildi. Bölgeye gelen polis ekipleri ise yaptıkları incelemelerde, öldüğü iddia edilen şahsın Atakan Çobanlar olduğunu ve oturduğu 7. kattaki evinin balkonunda aşağı düştüğünü belirledi.

“Annem o esnada ‘O ölmedi, ölseydi ben net hissederim’ dedi”

Tanıdıklarının okuduğu haberlerden kendisini ölü olarak bildiğini anlatan Atakan Çobanlar, “Ben o geceyi hatırlayamıyorum. Nedenini ben de tam olarak bilmiyorum. Kanımda alkol veya başkan hiçbir madde zaten çıkmadı. Düşmenin etkisiyle gelen acıyla o anların silindiğini tahmin ediyoruz. Ben hastaneye ameliyata girmişim, annem kapının önünde, başkaları ‘Atakan’a ne oldu?’ diye sormuşlar. Haberlere bakınca herkes ‘öldü’ demiş. Annem o esnada ‘O ölmedi, ölseydi ben net hissederim’ demiş. Devam eden operasyonlarda, doktorlar ayağım kum gibi olduğu için kesilmesi gerektiğini söyledi ve 9 kere ameliyat oldum. Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde ortalama 1 buçuk senede gördüğüm tedavi sonrası şu an her şeyi yapabiliyorum” dedi.

“Tek bir hayalim asker olmak”

Yaşadığı olaydan sonra hayatının birçok yönden değiştiğini söyleyen Atakan Çobanlar, şöyle konuştu:

“Düştükten sonra toplam 2 buçuk senede kendimi toparladım. Babam bana çok konuştu. Hastanede bilincim kapalı olduğu zaman, bana ‘Oğlum umudunu kaybetme yoksa o zaman kaybetmeye başlarsın’ dedi. Sonra zaten koronadan babamı kaybettim, ben ama her zaman kazanacağıma inanıyordum. Düştükten sonra nişanlımı kaybettim, hayatını devam ettirebilir, kimse 7. kattan düşmüş biriyle devam etmek istemez zaten. Tek bir hayalim asker olmak. Kendi doktorlarım adım attığına değil ayaklarını kıpırdattığına şükür edin dedi ailem. Bunları yapmam herkesi şaşırttı.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.