Konutların Turi̇zm Amaçlı Ki̇ralanması Kanunu Yürürlüğe Gi̇rdi̇

KONUTLARIN TURİZM AMAÇLI KİRALANMASI KANUNUN 1 OCAK 2024 TARİHİ İTİBARİYLE YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİNİ KAYDEDEN MATSO BAŞKANI SEYDİ TAHSİN GÜNGÖR, DEVLETİN KANUNLA KONUTLARIN TURİZM AMAÇLI KİRALANMASINI DENETİM ALTINA ALMAK VE AYNI ZAMANDA KAYIT DIŞI EKONOMİNİN DE ÖNÜNE GEÇMEYİ HEDEFLEDİĞİNİ BELİRTTİ.

Konutların Turi̇zm Amaçlı Ki̇ralanması Kanunu Yürürlüğe Gi̇rdi̇
Yayınlama: 31.01.2024
A+
A-

Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Kanunu’nun 1 Ocak tarihi itibarıyla yürürlüğe girdiğini kaydeden MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, devletin kanunla konutların turizm amaçlı kiralanmasını denetim altına almayı ve aynı zamanda kayıt dışı ekonominin de önüne geçmeyi hedeflediğini belirtti.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliği ile oda üyelerine yönelik organize edilen Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Kanunu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, toplantının açılışında yaptığı konuşmada Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Kanunu’nun başta konut sahipleri olmak üzere, sektörde faaliyet gösteren aracı hizmet sağlayıcılarını da etkilediğini belirterek konuyla ilgili oda üyelerini bilgilendirmek amacıyla toplantıyı organize ettiklerini söyledi.

Kanun’un 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdiğini kaydeden Başkan Güngör, “Konutların tek seferde 100 gün veya 100 günden daha kısa süreyle turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin usul ve esasların kanunla belirlendiği ifade etti. Kanunun konutların gerçek ve tüzel kişilere turizm amaçlı kiralanması ilişkin hususları düzenlemek olduğunun altını çizen Başkan Güngör, devletin kanunla konutların turizm amaçlı kiralanmasını denetim altına almayı ve aynı zamanda kayıt dışı ekonominin de önüne geçmeyi hedeflediğini belirtti.

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker ve Şube Müdürü Hakan Seven tarafından konuşmada Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Kanunu ile ilgili sunum yapılarak detaylı bilgiler verildi. Turizm amaçlı kiralama izin belgesi başvuru süreci ve kanun ile ilgili diğer konularda katılımcılara detaylı bilgiler aktarıldı. İnteraktif ve verimli geçen toplantıda katılımcıların soruları da cevaplandırıldı.

MATSO hizmet binasında yoğun katılımla gerçekleşen toplantıya; MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özden, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker ve Şube Müdürü Hakan Seven, MATSO Meclis Başkan Yardımcısı Ezgi İnci Korkusuz, MATSO Başkan Yardımcıları Anıl Bahar ve Ali Özen, Meclis ve Komite üyeleri, turizm, emlak ve inşaat sektöründen Oda üyeleri ile turizm amaçlı kullanılan konut sahibi Oda üyeleri katıldı

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.