Hangi̇ Durumlarda Di̇ş Tedavi̇leri̇ İçi̇n Genel Anestezi̇ Kullanılır?

ESKİŞEHİR ÖZEL ÜMİT TIP MERKEZİ DİŞ HEKİMİ ELİF GİZEM IŞIK, GENEL ANESTEZİ VE SEDASYON ALTINDA UYGULANAN DİŞ TEDAVİLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ.

Hangi̇ Durumlarda Di̇ş Tedavi̇leri̇ İçi̇n Genel Anestezi̇ Kullanılır?
Yayınlama: 17.11.2023
A+
A-

Eskişehir Özel Ümit Tıp Merkezi Diş Hekimi Elif Gizem Işık, genel anestezi ve sedasyon altında uygulanan diş tedavileri hakkında bilgi verdi.

Genel anestezinin bilincin tamamen kapalı olduğu tam bir uyku hali olduğunu aktaran Dt. Işık, “Hasta yapılan işlemin farkında değildir, ağrı hissetmez. Sedasyon ise bilincin tam kapanmadığı hafif uyku halidir ve bu yöntemde de hasta ağrı hissetmez.” diye konuştu. Sedasyonun; genelde 20-30 dakikalık işlemlerde, genel anestezinin ise daha uzun sürecek işlemlerde tercih edildiğini ifade eden Diş Hekimi Elif Gizem Işık, şunları söyledi:

“Genel sağlık durumu anestezi almaya engel teşkil etmeyecek tüm hastalarda genel anestezi ve sedasyon ile tedavi uygulanabilir. Genel anestezi tercih ettiğimiz hastalar; diş hekimi fobisi olanlar, engelli hastalar, tedaviye uyum gösteremeyecek kadar küçük çocuklar, mide bulantısı fazla olanlar, kısa sürede çok işlem yapacağımız lokal anestezinin yeterli olmayacağı hastalardır.”

Hasta anestezi altında ağrı hissetmez

Klinikte uyguladıkları tüm tedavilerin anestezi altında da uygulanabildiğini dile getiren Dt. Işık, “Hastalarımız kliniğimizde muayene olduktan sonra anestezi uzmanın yönlendirmesi ile gerekli tetkiklerden sonra operasyon günü ayarlanır. İşlem öncesi ve sonrası hakkında bilgilendirme yapılır. Hasta işlemden sonra yapılan hiçbir şeyi hissetmez ve hatırlamaz. Hastalarımızı genelde 4 saat içinde toparlanıp taburcu ederiz. Hastamız ertesi gün günlük yaşamlarına dönebilir. Genel anestezi ve sedasyon altındaki tedavilerin yeterli ekipman ve sağlık personelinin bulunduğu tam teşekküllü bir sağlık merkezinde yapılması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.