Aşık Veysel Bestesi̇ne Özel Kli̇p

SİVAS VALİLİĞİ İL BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ, ÜNLÜ KANUN VİRTÜÖZÜ/BESTEKÂR GÖKSEL BAKTAGİR’İN AŞIK VEYSEL’E ÖZEL BESTELEDİĞİ “VEYSEL’İN TOPRAĞINDA VEFA BESTESİ” ESERİNE KLİP HAZIRLADI

Aşık Veysel Bestesi̇ne Özel Kli̇p
Yayınlama: 05.10.2023
A+
A-

Sivas Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, ünlü kanun virtüözü ve bestekar Göksel Baktagir’in Aşık Veysel’e özel bestelediği “Veysel’in Toprağında Vefa Bestesi” eserine klip hazırladı.

UNESCO Dünya Aşık Veysel Yılı etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi ünlü kanun virtüözü ve bestekâr Göksel Baktagir’in bestesine özel klip hazırlandı. Göksel Baktagir’in ilk kez 16 Eylül tarihinde Buruciye Medresesi önünde Galata Querted ile Saznağme konserinde icra ettiği “Veysel’in Toprağında Vefa Bestesi” Sivaslılar tarafından büyük beğeni almıştı. Bestenin klibi Aşık Veysel’in doğup büyüdüğü Şarkışla’nın Sivrialan köyü başta olmak üzere Çifte Minareli Medrese, Şifaiye Medresesi, Buruciye Medresesi, Sanayi Mektebi Müzesi, Atatürk Kongre Müzesi ve birçok tarihi mekan önünde gerçekleştirildi. Klipte Göksel Baktagir, bestelediği eseri kanun ile icra etti. Aşık Veysel’in köyü Sivrialan’da bulunan Aşık Veysel Müzesi ve Aşık Veysel’in kabrinin de yer aldığı görüntüler, Sivas Valiliği’nin sosyal medya hesaplarında büyük beğeni aldı. Klibin çekimleri Sivas Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personelince gerçekleştirildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.