Eski̇şehi̇rde Sıcak Hava Etki̇si̇ni̇ Gösterdi̇

Spread the love

ESKİŞEHİR’DE ARTAN HAVA SICAKLIKLARININ ARDINDAN KENT MERKEZİNE AKIN EDEN VATANDAŞLAR, SERİNLEMEK İÇİN ÇEŞİTLİ YOLLAR ARADI.

Eski̇şehi̇rde Sıcak Hava Etki̇si̇ni̇ Gösterdi̇
Yayınlama: 01.06.2024
A+
A-
Spread the love

Eskişehir’de artan hava sıcaklıklarının ardından kent merkezine akın eden vatandaşlar, serinlemek için çeşitli yollar aradı.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte ülke genelinde olduğu gibi Eskişehir’de de hava sıcaklıkları arttı. Meteoroloji, yaptığı açıklama ise sıcaklığın önümüzdeki günlerde 35 dereceye kadar yükseleceğini belirtti. Eskişehir’de sıcak hafta sonunu fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, adeta kent merkezine akın etti. Bunaltıcı sıcaklıklardan korunarak dinlenmek isteyen vatandaşlar, ağaçların altına sığındı. Vatandaşların, serinleme yöntemi olarak soğuk içecekler ve dondurmaya yöneldiği görülürken, esnaf bu durumdan memnuniyetini dile getirdi.

“Bu havalarda dondurma iyi gidiyor”

Hafta sonunu fırsat bilerek, ailesi ile birlikte kent merkezine eğlenmeye gelen Selen Bayraktar, serinlemek için çareyi soğuk su ve dondurmada bulduklarını ifade ederek, “Hava güzel olduğu için gezip dolaşmaya dışarıya çıktık. Havalar şu an iyi gidiyor ama biraz fazla sıcak. Geçen haftalarda soğuğu yaşadık, ama şimdi cıvıl cıvıl olması bizler için daha iyi oldu, ailecek güzel havalarda dolaşıyoruz” dedi.

Şehir dışından Eskişehir’e gelen Zeynep Kalmış ise, “Bir günlüğüne Konya’dan gezmeye geldim. Hafta sonunu değerlendirmek için Eskişehir’e geldim. Küresel ısınmadan dolayı havalar aşırı ısınıyor çünkü mevsimler değişti. Ben kışı daha çok seviyorum. Serinlemek için gölge yerlerde soğuk portakal suyu içiyorum. Güneş gözlüğü ve şapkayla serinlemeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.