Eski̇şehi̇r Vali̇li̇ği̇ Kamuda Engeli̇ Personeli̇ne Eği̇ti̇m Vererek Kaldırıyor

Spread the love

ESKİŞEHİR VALİLİĞİNCE ELLERİM SESİN OLSUN PROJESİ KAPSAMINDA, İŞİTME ENGELİ OLAN VATANDAŞLARLA DAHA İYİ İLETİŞİM KURMAK İÇİN 63 KAMU, KURUM VE KURULUŞLARINDA ÇALIŞAN PERSONELE EĞİTİMLER VERİLECEK.

Eski̇şehi̇r Vali̇li̇ği̇ Kamuda Engeli̇ Personeli̇ne Eği̇ti̇m Vererek Kaldırıyor
Yayınlama: 02.07.2024
A+
A-
Spread the love

Eskişehir Valiliğince Ellerim Sesin Olsun projesi kapsamında, işitme engeli olan vatandaşlarla daha iyi iletişim kurmak için 63 kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışan personele eğitim verilmeye başlandı.

Eskişehir Valiliğince, Ellerim Sesin Olsun projesi kapsamında ildeki kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışan personellere işaret dili eğitimi verilmeye başlandı. Alanında uzman öğretmenlerce verilen eğitimlerde, kuruma gelen işitme engelli vatandaşlarla daha hızlı ve sağlıklı bir biçimde iletişim kurmayı amaçlanıyor. 2 grup halinde 63 personele eğitim verilecek. Eğitimler hem teorik hem pratik olarak 2 öğretici eşliğinde sunulacak.

“Grup halinde 63 personelimize bu eğitimi vereceğiz”

Projenin koordinatörlüğünü yürüten Eskişehir Valiliği Açık Kapı Şube Müdürlüğü personeli Deniz Özöğüt, “Biliyorsunuz ülkemizde 3 milyona yakın işitme ve duyma engelli vatandaşımız bulunmakta. Bizler de günlük hayatta ve kamu kurumlarında bu vatandaşlarımızla her zaman diyalog ve iletişim içerisindeyiz. Eskişehir Valiliği Açık Kapı Şube Müdürlüğü olarak bizim amacımız işitme engelli vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetlerden faydalanırken, onların dilinden anlayan ve işaret dili bilen personel yetiştirmekti. Projemizi bu çerçevede hayata geçirdik. Yani amacımız her kurumda işaret dili bilen en az 1 personelin bulunması. İşitme engelli vatandaşlar gittikleri kamu kurumlarından faydalanırken taleplerinde daha hızlı, etkin ve doğru iletişimin sağlanmasını hedefliyoruz. Tabii ki biraz da gönüllere dokunmak. İlk etapta 2 grup halinde 63 personele bu eğitimi vereceğiz. Eğitimlerimiz gönüllü personellere hem teorik hem pratik olarak 2 hocamızla birlikte sürecek” dedi.

“Nasıl iletişim kurabileceklerine değineceğiz”

Türk işaret dili eğitmeni ve tercümanı Sedef Ayhan, “Böyle bir projede olmaktan ben de çok mutluyum. Güzel bir proje olacak. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanlarının vatandaşlarla daha rahat iletişim kurabilmeleri adına işaret dili eğitimi almaları onlar için pratiğe dökmek açısından daha verimli olacak. Ben Tepebaşı Halk Eğitim Merkezi’nde usta eğiticilik yapıyorum. Türk işaret dili eğitimi veriyorum. Bu şekilde çalışmalarımız ve kurslarımız hep devam ediyor. Derslerimiz konu başlıkları adı üzerinden gidecek. Daha sonra kelimeleri öğrendikçe pratik yapacağız. Cümle kurma çalışmaları olacak. Karşılıklı diyaloglar kuracağız. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların konularına ağırlık vererek vatandaşlarla nasıl iletişim kurabileceklerine değineceğiz” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.