Elazığdaki̇ Köy, 10 Leylek Yuvasına Ev Sahi̇pli̇ği̇ Yapıyor

Spread the love

ELAZIĞ’IN MURATBAĞI KÖYÜ, 10 ADET LEYLEK YUVASINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR. SIRAYLA TÜM ELEKTRİK DİREKLERİNE YUVA YAPAN LEYLEKLER, HER YIL GELEREK YAVRULARINI BÜYÜTÜYOR

Elazığdaki̇ Köy, 10 Leylek Yuvasına Ev Sahi̇pli̇ği̇ Yapıyor
Yayınlama: 30.05.2024
A+
A-
Spread the love

Elazığ’ın Muratbağı köyü, 10 leylek yuvasına ev sahipliği yapıyor. Sırayla tüm elektrik direklerine yuva yapan leylekler, her yıl gelerek yavrularını büyütüyor.

Elazığ’ın Kovancılar ilçesine bağlı Murtbağı köyü, 10 adet leylek yuvasına ev sahipliği yapıyor. Elazığ-Bingöl anayolu kenarındaki tüm direklere yuva yapan leylekler, her sene köylülerin misafiri oluyor. Bahar aylarında gelen leylekler, yavrularını büyüttükten sonra yeniden göç ediyor. Direkler üzerindeki sıralı leylek yuvaları, görenlerin dikkatini çekiyor. Her leyleğin kendi yuvasın geldiğini dile getiren yöre sakinleri, kendilerine bir şenlik yaşattıklarını ifade etti.

Köyde 10 adet leylek yuvasını olduğunu dile getiren köy sakini Cahit Alataş, “Bunlar bizim misafirlerimizdir. Ağustos ayının sonlarında kalkıp giderler bahar mevsiminde yeniden gelirler. Burada bir şenlik yaşatıyorlar. Hemen hemen bizim burada bulunan direklerin hepsine yuva yapmışlar. Her sene geliyorlar. Her leylek de kendi yaptığı yuvasına gelir. Buraya geldikten sonra yumurtalama dönemleri geliyor yumurtalardan çıkan yavruları bir süre besledikten sonra Ağustos ayının sonlarında yavrularıyla birlikte gidiyorlar. Biz onlara alıştık” dedi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.