Ege Üni̇versi̇tesi̇ni̇n İnovati̇f Projeleri̇ Teknofestte Ödülleri̇ Toplamaya Devam Edi̇yor

DÜNYANIN EN BÜYÜK TEKNOLOJİ FESTİVALİNDE EGE ÜNİVERSİTESİNİN BİLİM VE TEKNOLOJİ ÖNCELİKLİ İNOVATİF PROJELERİ ÖDÜLLERİ TOPLAMAYA DEVAM EDİYOR.

Ege Üni̇versi̇tesi̇ni̇n İnovati̇f Projeleri̇ Teknofestte Ödülleri̇ Toplamaya Devam Edi̇yor
resim yükle
Yayınlama: 23.09.2024
A+
A-

Dünyanın en büyük teknoloji festivalinde Ege Üniversitesinin bilim ve teknoloji öncelikli inovatif projeleri ödülleri toplamaya devam ediyor.

Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun yanı sıra Ege Üniversitesinin de paydaşı olduğu TEKNOFEST’e Egeli gençlerin yenilikçi projeleri damga vurdu.

resim yükle

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ulusal ve uluslararası platformlarda düzenlenen yarışmalarda önemli ödüller alan Üniversitemiz öğrencileri, bu başarılarını TEKNOFEST 2024’te de sürdürüyor. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla milyonları bir araya getiren TEKNOFEST 2024 takım yarışmalarında, tam kurumsal akreditasyona sahip, öğrenci odaklı, öncü araştırma üniversitemizin bilim ve teknoloji ekipleri inovatif ve yenilikçi projeleri ile yine ödülleri topladılar. Önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de oluşturduğumuz ekosistem içerisinde çalışarak, üreterek, yenilikçi projeler hazırlayarak bizleri gururlandıran üniversitemizi başarıyla temsil eden takımlarımızı can-ı gönülden tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin projelerini hem maddi hem de manevi olarak desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

“EÜ yarışmalarda ödülleri topladı”

Tam bağımsız Türkiye vizyonuyla, Antalya’da gerçekleştirilen TEKNOFEST 2024 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nda, Ege Üniversitesinin EGESAM-BİYOİZLEM Takımı yenilikçi yöntemlerle geliştirdikleri projeleriyle “Sağlık ve İlk Yardım” kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. Ege Skyblue Takımı, Jet Motor Tasarım Yarışması’nda ikincilik ödülünü kazanırken, aynı zamanda ’En İyi Sunum Ödülü’ne layık görüldü. Ege Telsiz Takımı, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nın ’Afet Yönetimi’ kategorisinde üçüncü oldu ve aynı zamanda ’En İyi Ticarileştirme Potansiyeli’ ödülünü elde etti.

Ege ROV Takımı, İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışmasında üçüncülük ödülü kazanırken, “En İyi Tasarım” ödülüyle de başarısını taçlandırdı.

resim yükle
resim yükle
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.