Dondurmanın Lezzeti̇ni̇ Duyan Sıraya Gi̇ri̇yor

Spread the love

ÜRETİCİ İSA KOŞTUR

Dondurmanın Lezzeti̇ni̇ Duyan Sıraya Gi̇ri̇yor
Yayınlama: 20.06.2024
A+
A-
Spread the love

Adana’nın Feke ilçesinde ailesinden eski sistem ile dondurma üretimini sürdüren İsa Koştur, bölgede üretilen keçi sütü ve salepten dondurma yaparak siparişlere yetişemiyor. El yapımı dondurma için Adana ve çevre illerden yoğun talep gören üretici günlük 80 kilogram dondurma üretildiğini ve tükendiğini kaydetti.

Adana’nın Feke ilçesinde babasından kalan mesleği ailesi ile birlikte sürdüren İsa Koştur keçi sütünden el yapımı dondurma üreterek taleplere yetişmeye çalışıyor. Bölge üreticilerden aldığı Keçi sütü ve salep ile yazın serinleten lezzeti dondurma üretimi yapan genç girişimci günlük taleplere yetişmeye çalışıyor. Adana, mersin Osmaniye gibi bir çok ilden keçi sütü dondurmasına talep gördüğünü aktaran İsa Koştur, “Kendi yöremizin kendine özgü sahlep ve keçi sütünden dondurma yapıyoruz. Bir iki hafta öncesinde stok yapıyoruz. Günlük taze taze satıyoruz. Tam donmadan bile alıyorlar. Çevre illerden geliyorlar yoğun bir talep var. Şu an günlük ortalama 80 kilogram ile üretimi sürdürüyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.