Doğuş Üniversitesi’ne YÖKAK’tan akreditasyon

YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU’NUN (YÖKAK) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDAKİ NİTELİĞİN YÜKSELTİLMESİ VE KALİTE GÜVENCESİNE KATKI SAĞLANMASI AMACIYLA UYGULADIĞI KURUMSAL AKREDİTASYON PROGRAMI (KAP) KAPSAMINDA DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ AKREDİTE EDİLDİ.

Doğuş Üniversitesi’ne YÖKAK’tan akreditasyon
resim yükle
Yayınlama: 10.05.2023
A+
A-

Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun (YÖKAK) yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı sağlanması amacıyla uyguladığı Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) çerçevesinde Doğuş Üniversitesi akredite edildi.

Türkiye’deki üniversitelerin ulusal düzeydeki katkılarının ve dünyadaki görünürlüklerinin artırılmasını hedefleyen Kurumsal Akreditasyon Programı çerçevesinde Doğuş Üniversitesi akredite edildi. Kurumsal Akreditasyon Programı, üniversitelerin kalite güvencesi sistemi, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı ve idari süreçlerde değerlendirilmesini sağlıyor.

resim yükle

Kurumsal Akreditasyon Programı nedir

Kurumsal Akreditasyon Programı, YÖKAK tarafından oluşturulan değerlendirme takımlarının kendi aralarında yaptığı toplantı sonrasında; ön ziyaret, uzaktan ziyaret ve yüz yüze ziyaret olmak üzere üç aşamadaki değerlendirmelerden oluşuyor. Bu değerlendirmelerde üniversiteler; Kalite Güvence Sistemi, Eğitim ve Öğretim, Araştırma ve Geliştirme, Toplumsal Katkı ve Yönetim Sistemi başlıklarında 22 ölçüt ve 56 alt ölçüt üzerinden değerlendiriliyor. Değerlendirme takımı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Kurumsal Akreditasyon Raporu hazırlanıyor ve YÖKAK’a iletiliyor. Kurumlarda kalite güvence sisteminin olgunluk düzeyi Kurul tarafından değerlendirilerek, üniversitelere 5 yıl süreyle “tam akreditasyon” ya da 2 yıl süreyle “koşullu akreditasyon” veriliyor.

resim yükle
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.