Di̇yeti̇syen Kendi̇ni̇ Örnek Gösterdi̇

Spread the love

DÜZENLİ DİYET PROGRAMI İLE 6 AYDA 92 KİLODAN 69 KİLOYA DÜŞEREK TOPLAMDA 23 KİLO VERDİĞİNİ SÖYLEYEN NİLÜFER İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GÖREVLİ DİYETİSYEN UMUR DOĞAY ÖNAL, KİLO VERMEK İSTEYEN DANIŞANLARINA KENDİNİ ÖRNEK GÖSTERİYOR. DANIŞANLARINA SOMUT ÖRNEK OLDUĞUNU İFADE EDEN ÖNAL, KİLO VERME SÜRECİNDE ONLARIN DA MOTİVASYONLARINI ARTTIRDIĞINI BELİRTTİ.

Di̇yeti̇syen Kendi̇ni̇ Örnek Gösterdi̇
Yayınlama: 06.06.2024
A+
A-
Spread the love

Düzenli diyet programı ile 6 ayda 92 kilodan 69 kiloya düşerek toplamda 23 kilo verdiğini söyleyen Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Diyetisyen Umur Doğay Önal, kilo vermek isteyen danışanlarına kendini örnek gösteriyor. Danışanlarına somut örnek olduğunu ifade eden Önal, kilo verme sürecinde onların da motivasyonlarını arttırdığını belirtti.

Dünya Diyetisyenler Günü çerçevesinde sağlıklı kilo verme ile ilgili kendi deneyimlerini paylaşan Diyetisyen Önal, obezite görülme sıklığının dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gün geçtikçe arttığına dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı tarafından 2017’de yapılan araştırmaya göre Türkiye’de obezite görülme sıklığının yüzde 31,5 olarak tespit edildiği bilgisini veren Önal, “İstatistiki göstergelerin bu denli yüksek olduğu obezite ile savaşı yenmek büyük bir başarı öyküsüdür” dedi.

“Bir haftada diyete alıştım”

Kilo verme serüvenin almak istediği gömleğin bir üst bedenini tercih etmek zorunda kaldığı gün başladığını dile getiren Önal, “Kilom 92, vücut yağ oranım yüzde 36, beden kitle endeksim 29’du. Birinci derece kilolu grubundaydım. Gün içerisinde fast food tüketimim mevcuttu ve su tüketimim 1,5 litreydi. Öncelikle bir hafta boyunca besin tüketim kaydı hazırladım. Tükettiğim gıdaları saatleri ve miktarı ile not ettim. Daha sonra kalori hesaplamasına başladım. Ardından diyet listemi oluşturdum. İlk hafta diyetime alışmıştım. Bir ay sonra tartıda başarılı sonuçları görebiliyordum” şeklinde konuştu.

Motivasyonları artıyor

6 ay sonra hedefine ulaştığını vurgulayan Önal, “23 kilo vermiştim. Kilom 69 ve yağ oranım ise yüzde 18 olmuştu. Başarmıştım. Danışanlarıma somut örnek oluyorum. Böylelikle motivasyonları daha da artıyordu. Ben başardım sizler de başarabilirsiniz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.