Di̇yarbakırda Kurban Bayramında 60 Ton Tesci̇lli̇ ‘Burma Kadayıfı Tüketi̇lmesi̇ Bekleni̇yor

DİYARBAKIR’DA, KURBAN BAYRAMI’NDA KENTTEKİ TÜM TATLICILARIN 60 TON TESCİLLİ “BURMA KADAYIFI” SATIŞI YAPMASI ÖNGÖRÜLÜYOR.

Di̇yarbakırda Kurban Bayramında 60 Ton Tesci̇lli̇ ‘Burma Kadayıfı Tüketi̇lmesi̇ Bekleni̇yor
resim yükle
Yayınlama: 12.06.2024
A+
A-

Diyarbakır’da, Kurban Bayramı’nda kentteki tüm tatlıcıların 60 ton tescilli “burma kadayıfı” satışı yapması bekleniyor.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala tüm sektörlerde olduğu gibi tatlıcılarda da yoğun mesai harcanıyor. Tescilli kadayıfla adından söz ettiren Diyarbakır’da tatlıcılar, siparişleri yetiştirmek için 3 vardiya sistemiyle tepsi tepsi tatlı çıkartıyor.

resim yükle

Kenttin patentli soğuk baklavası ve tescilli kadayıfı en çok tercih edilen çeşitlerin başında geliyor. Bayramda, tüm tatlıcıların toplam 60 tona yakın kadayıf satışı yapması öngörülüyor.

Online satışlara kadar Türkiye’nin dört bir yanına sipariş ulaştıran Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta işletmecilerinden Mehmet Altunbay, Kurban Bayramı’nda, her zaman olduğu gibi tüm siparişlere yetişmek için mesaiyi üç vardiyaya çıkardıklarını söyledi.

Bayramda, şehir içi ve şehir dışında gelen siparişleri otobüs ve kargoya ile tüm Türkiye’ye burma kadayıfı gönderdiklerini belirten Altunbay, daha çok dayandığı için fıstıklı ve cevizli burma kadayıfı çeşitlerini daha çok ürettiklerini ifade etti.

“Bunların yanında fıstıklı baklava çeşitlerimiz var” diyen Altunbay, şöyle konuştu:

resim yükle

“Kendi AR-GE çalışmalarımızla elde ettiğimiz soğuk baklava, şu an Türkiye’de en çok tercih edilen tatlılar arasında. Havalar sıcak olunca tatlı, sütlü ve soğuk olduğu için daha hafif, daha çok tercih ediliyor. Diyarbakır genelinde yaklaşık 50-60 ton civarında tüm tatlıcılar tatlı tüketiyor, burma kadayıf olarak. Öyle öngörüyoruz. Fıstıklı kadayıf 580 lira. Zam gelmesine rağmen bayramdan dolayı bu fiyatları halkımıza yansıtmadık. Cevizli kadayıf 400 lira.”

Merdiven altı üretim yapılan yerlerde ucuz olabileceğini, ileride sağlığa daha pahalıya patlayacağına dikkat çeken Altunbay, “Şeker yerine glikoz kullanılıyor, fıstık yerine soya fasulyesi, yer fıstığını boyayıp kullanıyorlar. Sıtkı Usta’nı bize en büyük nasihati, kaliteden ödün vermeyeceksiniz, birinci kalite ürün kullanacaksınız. Sıtkı Usta ailesi olarak tüm Türkiye’nin bayramı mübarek olsun” dedi.

resim yükle
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.