Di̇p Temi̇zli̇ği̇ Yapıp Deni̇zde Bayrak Açtılar

Spread the love

KONYAALTI BELEDİYESİ 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ VE TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI NEDENİYLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ETKİNLİKLER KAPSAMINDA DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ YAPILDI, SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ.

Di̇p Temi̇zli̇ği̇ Yapıp Deni̇zde Bayrak Açtılar
Yayınlama: 07.06.2024
A+
A-
Spread the love

Konyaaltı Belediyesinin 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası nedeniyle gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında deniz dibi temizliği yapıldı, sürdürülebilir yaşam hakkında bilgiler verildi.

Konyaaltı Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlikler kapsamında ilk olarak sürdürülebilirlik danışmanı Işıl Dilmen Düzgünçınar tarafından “Çevre ve İnsan-Sürdürülebilir Yaşamın Temelleri” konulu bir seminer verildi. Seminerde sürdürülebilir bir yaşam için yapılması gerekenler anlatıldı. Etkinliklerin ikinci günü Konyaaltı Sahili’nde gerçekleşti. Konyaaltı Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü ekipleri Konyaaltı Sahili’ne dalış yaparak deniz dibi temizliği yaptı. Denizden çok sayıda cam şişe, demir profil, tahta parçası gibi atık madde çıkaran ekipler ardından denizde Türk bayrağı açtılar.

Atıktan Sanata sergisi

Gün boyu süren etkinlikler HayatPark’ta devam etti. HayatPark’ta gerçekleşen etkinliğe Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Müge Gezginci Ünsal, Konyaaltı Belediyesi kreşleri ile Uncalı İlkokulu’nda eğitim gören minikler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik kapsamında ilk olarak Gustav Klimt, Picasso gibi dünyaca ünlü ressamların atıklardan yapıldığı eserlerinin yer aldığı “Atıktan Sanata” sergisi gerçekleştirildi. Sergiyi gezen çocuklara atıkların önemi hakkında bilgi verildi. Atık yağların, plastik ve kartonlar ile metal ve cam atıklarının nasıl değerlendirilmesi gerektiğinin anlatıldığı etkinlikte çocuklar atıklar konusunda bilgilendirildi.

Çocuklara ekolojik tiyatro

Hayatpark’ta kurulan masalarda çim tohumu diken çocuklar daha sonra Konyaaltı Belediyesi Tiyatro Akademisi oyuncularının sahnelediği “Bir Başka Rapunzel” adlı ekolojik tiyatro oyununu keyifle izledi. Rapunzel masalından esinlenerek oluşturulan oyunda, sağlıklı gıdanın insanlar için önemi eğlenceli bir dille anlatıldı. Oyun sonunda Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Müge Gezginci Ünsal, Tiyatro Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Haluk Cömert, tiyatro eğitmenleri ve oyunculara çiçek takdim etti.

‘Amaç farkındalığı artırmak’

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yaptıkları etkinliklerle çevreye olan farkındalığı artırmayı amaçladıklarını dile getiren Gezginci Ünsal, “Etkinliklerimize katılım bizleri sevindirdi. Son olarak Tiyatro Akademimiz tarafından sahnelenen Bir Başka Rapunzel adlı ekolojik tiyatroda da hem gıdanın önemi, hem de çok küçük yaşlardan itibaren bize dayatılan sadece erkeklerin kadınları kurtardığı masalların değişik bir versiyonuyla aslında gücün kendi içimizde olduğu çocuklarımıza anlatıldı. Buna ön ayak olan tiyatro ekibimizi de kutluyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.