Di̇di̇mde Hayalet Ağ Operasyonu: “Sahi̇psi̇z Gergi̇ Ağları İmha Edi̇ldi̇”

Spread the love

AYDIN (İHA) – AYDIN’IN DİDİM İLÇESİNDE İÇ SULAR ÜZERİNDE BULUNAN SAHİBİ BELİRSİZ GERGİ AĞLAR VE PİNTERLER SÖKÜLEREK İMHA EDİLDİ, CANLI BALIKLAR DA SUYA GERİ BIRAKILDI.

Di̇di̇mde Hayalet Ağ Operasyonu: “Sahi̇psi̇z Gergi̇ Ağları İmha Edi̇ldi̇”
Yayınlama: 06.06.2024
A+
A-
Spread the love

Aydın’ın Didim ilçesinde iç sular üzerinde bulunan sahibi belirsiz gergi ağlar ve pinterler sökülerek imha edildi, canlı balıklar da suya geri bırakıldı.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından su ürünleri kontrollerine aralıksız devam ediliyor. Su ürünleri kontrol görevlilerince saha denetimleri de hız kesmezken, ekipler yapılan denetimle iç sularda hayalet ağ kontrollerini gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından nehirlerdeki sahibi belirsiz gergi ağları ve pinterler sökülerek imha edildi. Uzun uğraşların ardından canlı olarak yakalanan balıklar da nehre geri salındı.

Konu ile ilgili Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında iç sularda yapılan denetimlerde tespit edilen gergi ağı ve pinterler sökülerek zapt edilmiş, canlı olan su ürünleri suya iade edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.